A
Z
C

AZC kruist de degens met Colmschate

Op zondag 21 april wacht voor AZC de uitwedstrijd tegen Colmschate. De ploeg van trainer Tom Polman hoopt met een nieuwe driepunter weer een stapje dichterbij de titel te komen, terwijl de Deventer formatie juist afstand wil nemen van het (directe) degradatiemoeras.

Afgelopen zondag kende AZC een fantastische middag. Dankzij een laat doelpunt van Felix Mulder wonnen de blauw-witten in een rechtstreeks duel van titelconcurrent Robur et Velocitas (1-0), waardoor het gat met de belangrijkste uitdager is gegroeid naar 9 punten. Dat is een voorsprong om te koesteren, maar vooral ook om te verzilveren. Zondag wacht er voor AZC een heel andere klus en treft het een team met degradatiezorgen. Daardoor weten de Zutphenaren dat ook nu weer volle focus en scherpte is  vereist om een goed resultaat mee te nemen uit Deventer. De competitie nadert de climax waarin alle beslissingen gaan vallen. Een andere fase dus, en het is de vraag hoe AZC met deze druk omgaat. Met wedstrijden tegen VDZ, Witkampers (beiden spelend voor een periodetitel) en Beekbergen (strijdend tegen degradatie) voor de boeg, wacht AZC nog een lastig programma. Alleen het al gedegradeerde Orderbos speelt nergens meer voor. Daarom is het zaak voor AZC om zondag alleen genoegen te nemen met winst.  

Colmschate

De thuisploeg verkeert in zwaar weer. De equipe van trainer Sander Poll bivakkeert momenteel op de 11e plaats, wat aan het einde van de rit nacompetitie tegen degradatie zou betekenen. De plek naar de veilige 9e plek bedraagt inmiddels 7 punten, terwijl de voorsprong op een rechtstreekse degradatieplek slechts 2 punten is. De geel-zwarten zijn er dan ook alles aan gelegen om de volle buit te pakken. En waarom zou dit niet kunnen? Colmschate was in eigen huis immers ook met 4-0 te sterk voor Robur en ook VDZ werd op sportpark De Achterhoek op een nederlaag getrakteerd (2-1). AZC is dus gewaarschuwd. AZC was dit seizoen in eigen huis met 3-1 te sterk voor Colmschate. De doelpunten kwamen op naam van Ronhai Aksan (2) en Felix Mulder.

Ben je erbij?

Afgelopen zondag kon AZC rekenen op de steun van veel supporters. Het zou heel mooi zijn als dit in Deventer ook het geval is. De wedstrijd op sportpark De Achterhoek begint zondag om 14:00 uur en staat onder leiding van arbiter Frits te Nijenhuis. Tot dan!

Ga terug naar overzicht