A
Z
C

AZC kruist degens met Witkampers

Aanstaande zondag krijgt AZC bezoek van Witkampers. De ploeg van oefenmeester Tom Polman hoopt dan een goed gevolg te geven aan de driepunter tegen Lemelerveld en zo afstand te nemen van de rechtstreekse degradatieplaatsen.

AZC kende vorige week eindelijk weer eens een goede zondag. Dankzij een 3-4 zege bij Lemelerveld doen de blauw-witten weer volop mee voor rechtstreekse handhaving in 2I. De Zutphenaren lieten zien over veerkracht te beschikken en met tegenslagen te kunnen omgaan. Dat is in deze cruciale fase van het seizoen een belangrijke eigenschap. Wel moet AZC bij vlagen zakelijker worden. De punten zijn nu heilig en het hoeft niet meer altijd mooi. Zoals Tom vorige week aangaf verdien je met complimenten geen punten. De tweedeklasser heeft in ieder geval genoeg zelfvertrouwen getankt om er in de komende serie wedstrijden vol voor te gaan. Met Witkampers wacht er een directe concurrent om degradatie. Juist tegen de concurrenten heeft AZC dit seizoen teveel punten laten liggen. De blauw-witten moeten zondag scherp en geconcentreerd zijn en blijven om de punten in Zutphen te blijven houden.

Witkampers

De ploeg uit Laren verkeert momenteel in zwaar weer. De dorpsclub wacht al sinds 4 december 2022 op een overwinning. Toen boekte de formatie van trainer Jeroen van der Tol een knappe zege bij Stevo (1-2). Na de driepunter in Geesteren wist de dorpsclub nog maar vijf punten te pakken. Wel boekte het een remise tegen koploper Bon boys (0-0). Witkampers staat momenteel 13e op de ranglijst en vecht zondag in Zutphen voor één van hun laatste kansen om toch nog enigszins de aansluiting te krijgen met de veilige plaatsen in 2I. De wit-zwarte brigade zal dan ook tot op het bot gemotiveerd aan de aftrap verschijnen.

Eerder dit seizoen liep AZC in Laren tegen een onnodige nederlaag aan (3-1). Lars van Roon opende nog de score voor de Zutphenaren, maar in vervolg van de wedstrijd toonde de thuisploeg zich uiterst efficiënt.  

Steun AZC

AZC rekent zondag op jouw steun. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bryan van Leeuwen en begint om 14:00 uur. Tot dan!

Ga terug naar overzicht