A
Z
C

AZC maakt zich op voor derby met Warnsveldse Boys

Aanstaande zondag is het ‘derbyday’: AZC gaat dan op bezoek bij Warnsveldse Boys. Naast de gemeentelijke eer staat er het nodige op het spel. Zo kan AZC  bij winst goede zaken doen in de titelstrijd, terwijl Warnsveld bij een overwinning deze strijd weer volledig open gooit en dan zelf ook weer hoop heeft op meer.

AZC boekte afgelopen zondag een eenvoudige zege op Activia (3-1). Met minimale inspanning boekte de ploeg van trainer Tom Polman het maximale resultaat. En door de nederlaag van titelconcurrent Robur et Velocitas bij Overwetering bedraagt de voorsprong van de Zutphenaren nu zeven punten op de ploeg uit Apeldoorn. Een mooie buffer voor AZC bij het ingaan van de cruciale eindfase van de competitie. Want er staan nog een aantal lastige wedstrijden op het programma voor de blauw-witten. De derby zondag tegen Warnsveld is daar natuurlijk één van. Bij dergelijke affiches komen er vaak andere krachten bij kijken. Bovendien treft AZC met Warnsveldse Boys een ploeg in vorm.

Warnsveldse Boys

De ploeg van oefenmeester Michel Feukkink is bezig aan een uitstekende reeks. Een aantal weken geleden profiteerden de groen-witten genadeloos van de misstap van AZC bij Diepenveen. Met een eclatante 6-1 zege op Albatross stelde zij het de tweede periodetitel veilig. Daarmee is Warnsveld in ieder geval verzekerd van een toetje. Maar trainer Feukkink gaf al meerdere keren aan dat zijn formatie wil kijken of er misschien nog meer in het vat zit. Een overwinning op AZC draagt hier zeker een steentje aan bij.

Historie

Hoewel AZC tijdens de laatste editie het onderspit moest delven tegen de Boys (2-1 nederlaag in het seizoen 2019-2020), stapten de Zutphenaren in het recente verleden vaak als winnaar van het veld in Warnsveld. Dit biedt natuurlijk geen enkele garantie op een goed resultaat zondag. Want zoals gezegd komen er bij derby’s vaak andere dingen kijken en speelt de vorm van de dag een grote rol.  De heenwedstrijd dit seizoen eindigde in een gelukkige 2-1 zege voor AZC, mede door een dubieuze strafschop in blessuretijd die werd benut door Luc Wassink. Deze wedstrijd toonde aan dat de verschillen tussen beide equipes bijzonder klein zijn.

Kom naar Het Braamveld

AZC kan jouw steun aanstaande zondag goed gebruiken. Kom daarom allemaal massaal naar sportpark Het Braamveld toe om AZC (vocaal) te ondersteunen. Het eerste elftal rekent op jullie komst. De wedstrijd staat zondag onder leiding van Hans Kok en begint om 14:00 uur. Tot zondag!

Ga terug naar overzicht