A
Z
C

AZC maakt zich op voor kampioenswedstrijd tegen Witkampers

Op zondag 28 april speelt AZC de kampioenswedstrijd. De ploeg van trainer Tom Polman neemt het dan thuis op tegen Witkampers. Een gelijkspel volstaat om de kampioensvlag te hijsen, terwijl Witkampers moet winnen om plaatsing voor de nacompetitie in eigen hand te houden.

Drie weken geleden voorafgaand de uitwedstrijd tegen SML zag de kampioenrace in 3B er heel anders uit. AZC voelde de hete adem van concurrent Robur et Velocitas in de nek hijgen en de Zutphenaren hadden een voorsprong van 3 punten op de rivaal uit Apeldoorn. AZC moest die middag in Arnhem winnen om met een positieve marge de clash tegen Robur een week later in te gaan. De Zutphenaren volbrachten deze missie (0-2 winst), maar de Roburianen verslikten zich in GSV’38 (0-1). Nadat AZC een week later dankzij een laat doelpunt van Felix Mulder een zwaarbevochten zege boekte op Robur (1-0) bedroeg de voorsprong ineens 9 punten. AZC won vervolgens met ruime cijfers bij Colmschate (0-5), terwijl Robur donderdagavond tegen een nieuwe zeperd aanliep bij SML (1-0 nederlaag), waardoor AZC nu een voorsprong koestert van 12 punten en zelfs officieus kampioen is. Zo eindigde de verwachte nek-aan-nek-race in de titelstrijd in een anti-climax qua spanning. Niemand bij AZC die hier om maalt overigens. Zondag kunnen de blauw-witten de kroon zetten op een fraai seizoen. De koploper voert al het hele jaar de ranglijst aan. Waar vooraf werd gevreesd voor een zware competitie, bleek dit in de praktijk mee te vallen. Waar halverwege de competitie alleen Robur en Witkampers de Zutphenaren konden volgen, haakte de ploeg uit Laren snel na de winterbreak af. En nu is Robur dus ook vakkundig van zich afgeschud.

Super Sunday

Al enige tijd geleden had de feestcommissie 28 april rood omcirkeld in de agenda. AZC zou dan de dag na Koningsdag de streekderby spelen tegen Witkampers. Omdat alle senioren dat weekend verder vrij zijn, organiseerde de feestcommissie een uitbrakontbijt en een onderling toernooitje. Na de hoofdwedstrijd van het vlaggenschip zou er daarna een feestje in de kantine zijn. Dit alles onder de naam Super Sunday. Door alle recente ontwikkelingen krijgt Super Sunday ineens een hele andere dimensie. Alle ingrediënten zijn in ieder geval aanwezig om er een ware happening van te maken!

Witkampers

De tegenstander van komende zondag is er alles aan gelegen om een Zutphens feestje te verstieren. Zoals gezegd was Witkampers in de winterstop nog een titelkandidaat, maar door een slechte reeks staat de dorpsclub momenteel op de vijfde plaats. De formatie van trainer Jeroen van der Tol moet winnen om de derde plaats in zicht te houden, een plek wat recht geeft op een toetje in de vorm van de nacompetitie. In de wetenschap dat AZC het altijd lastig heeft tegen Witkampers, kan het zondag dus een interessante ontmoeting worden. De ontmoeting in Laren dit seizoen eindigde in 0-0.

Kom in het blauw-wit

Het bestuur roept alle AZC’ers op om de kampioenswedstrijd bij te wonen en er een geweldige dag van te maken. Kom allemaal in het blauw-wit, neem je vrienden en vriendinnen mee en schreeuw AZC naar de titel. De wedstrijd begint zondag om 14:00 uur en staat onder leiding van Arjan Laarhuis. Pupillen van de zijn Revi Buurmeijer (JO11-1) en Destan Kankam (JO11-3). Tot zondag allemaal!

Ga terug naar overzicht