A
Z
C

AZC maakt zich op voor laatst wedstrijd in 2023

Op zondag 10 december ontvangt AZC het Apeldoornse Orderbos. De ploeg van trainer Tom Polman maakt zich dan op voor de laatste wedstrijd van dit jaar. Bij winst kronen de blauw-witten zich tot herfstkampioen.

Afgelopen zondag eindigde de topper tussen Witkampers en AZC onbeslist (0-0). Beide formaties gaven deze middag ontzettend weinig weg, waardoor de brilstand een logische uitslag was. In de slotfase kreeg AZC nog een aantal mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar dat zou misschien wel teveel van het goede zijn geweest. Aanstaande zondag treft AZC in Orderbos de hekkensluiter van 3B, maar hierin schuilt altijd het grote gevaar. AZC zit sowieso niet in de positie om tegenstanders te onderschatten, daarvoor de verschillen in deze klasse te gering. AZC moet het tegen de ploeg uit Apeldoorn stellen zonder keeper Nardo van den Broek (vakantie). Dit betekent dat de afgelopen zomer van Almen overgekomen Jasper Brokken zijn competitiedebuut gaat maken. Tijdens de eerste seizoenshelft liet Jasper zien dat hij een meer dan betrouwbare sluitpost is en daarmee een adequate vervanger van Nardo is. Verder heeft Tom de beschikking over een aardig complete en fitte groep, dus hij heeft weer veel smaken om uit te kiezen.

Orderbos

Orderbos promoveerde afgelopen seizoen verrassend via de nacompetitie naar de derde klasse. De ploeg van oefenmeester Bernard van Werven begon uitstekend aan het seizoen door tijdens de competitieouverture te winnen van Robur et Velocitas (3-2). Hierna volgde echter louter nederlagen, waardoor de fusieclub op dit moment de rode lantaarndrager in 3B is. Afgelopen zondag verloren de Apeldoorners met maar liefst 9-2 van VVO. Ook VDZ trakteerde Orderbos op een ruime nederlaag (9-0). Orderbos snakt daarom ook naar de winterstop.

Historie

AZC speelde nog nooit eerder tegen Orderbos. Wel speelden de Zutphenaren tegen de voorloper, B en O.  In het seizoen 2001-2002 kwamen beiden ploegen elkaar voor het laatst tegen in competitieverband. Op 30 september 2001 was Ben O met 1-3 te sterk in Zutphen. Op 10 maart 2002 verloor AZC de uitwedstrijd met 1-0. B en O eindigde dat seizoen als 5e in de vierde klasse, terwijl AZC dat seizoen na een verloren beslissingswedstrijd tegen Vicotria Boys (2-0) afdaalde naar de vijfde klasse.

Ben jij erbij?

Om 14:00 uur brengt scheidsrechter Erwin Reijers de door restaurant Rocca aangeboden wedstrijdbal aan het rollen. AZC rekent op jouw steun tijdens de laatste competitiewedstrijd van 2023. Zien we je ook langs de lijn?

Ga terug naar overzicht