A
Z
C

AZC maakt zich op voor laatste bekerduel

Het eerste elftal van AZC ontvangt zondag Loenermark. De inzet van zondag is een plek in de volgende ronde van het bekertoernooi. Dit bekerduel is de laatste test voor de ploeg van trainer Tom Polman voordat de competitie begint.

Afgelopen dinsdag oefende AZC tegen DVC’26. Deze pot werd na 40 minuten gestaakt vanwege de slechte weersomstandigheden. Desondanks liet AZC een goede indruk achter tegen de tweedeklasser. De vele puzzelstukjes lijken langzaam maar zeker op hun plaats te vallen en de contouren van de beoogde basisopstelling worden zichtbaar. Desondanks kan Tom uit veel smaken kiezen en is er genoeg concurrentie om iedereen scherp te houden. Op een aantal vakantievierders na beschikt hij zondag over een volledige selectie. De vraag is hoe fit zijn elftal dan aan de aftrap verschijnt, want de selectie heeft een teambuildingsweekend. Een mooie gelegenheid om te zien hoe AZC er mentaal voorstaat.

Loenermark

Net als AZC is Loenermark foutloos in de bekercompetitie. De vierdeklasser won van De Hoven (2-0) en Basteom (2-1). Afgelopen seizoen eindigde de ploeg van trainer Marco Rou op de tweede plaats in de vierde klasse F op gepaste afstand van kampioen Rheden. In de nacompetitie versperde Groen Wit ’62 vervolgens de weg naar de derde klasse. Dit seizoen hoopt de dorpsclub opnieuw hoge ogen te gooien in de vierde klasse. AZC en Loenermark troffen elkaar voor het laatst in het seizoen 2012-2013. AZC werd dat seizoen kampioen in de vierde klasse en won thuis met 1-0 van Loenermark door een doelpunt van Sean Galdermans.   

Groepswinst

Omdat beide teams foutloos zijn strijden AZC en Loenermark om de groepswinst en een plek in de volgende ronde van het bekertoernooi. Er is dus genoeg om voor te strijden. De wedstrijd begint om 14:00 uur. Ook het tweede elftal speelt een thuiswedstrijd waarbij groepswinst op het spel staat. Het team van trainer Toon Hillebrand speelt om 11:00 uur thuis tegen Witkampers.

Ga terug naar overzicht