A
Z
C

AZC maakt zich op voor topper tegen Robur et Velocitas

Op zondag 14 april staat het topduel in de derde klasse B op het programma: AZC-Robur et Velocitas. Oftewel de koploper tegen de runner-up. Bij winst kan de ploeg van trainer Tom Polman een reuzenstap zetten richting het kampioenschap, bij verlies ligt de titelstrijd weer helemaal open. Een geweldig affiche dus op voorhand.

Afgelopen zondag won AZC de lastige uitwedstrijd bij SML in Arnhem (0-2). De thuisploeg verweerde zich kranig, maar een kwartier voor tijd brak Luc Wassink de ban. Toen niet veel later Mika Dekker de score verdubbelde was de zestiende overwinning van het seizoen een feit. Daarnaast kwam er nog goed nieuws uit Apeldoorn, toen bleek dat Robur zich had verslikt in GSV’38 (0-1). De voorsprong van de Zutphenaren bedraagt nu zes punten op de belangrijkste uitdager. En laat nu net deze twee formaties zondag lijnrecht tegenover elkaar staan. De belangen zijn groot. Met een marge van zes punten deze wedstrijd ingaan is toch net een stukje lekkerder dan de drie punten verschil die het voor vorige week was. De gasten moeten eigenlijk winnen om de hoop op het kampioenschap levend te houden. Robur kan putten uit goede resultaten in de onderlinge duels in de afgelopen jaren, want het stapte eerder dit seizoen als winnaar van het veld (2-1 in Apeldoorn), terwijl de twee edities in het seizoen 2021-2022 onbeslist bleven (0-0 en 1-1). AZC is dus gewaarschuwd en moet er zondag alles aan doen om een goed resultaat te boeken om zich zo een goede uitgangspositie te verschaffen voor het restant van de competitie.

Robur et Velocitas

De Apeldoorners kenden een valse competitiestart en moeten daardoor al het gehele seizoen in de achtervolging. De ploeg van trainer van Djordi van der Hoop is de enige ploeg die AZC dit jaar kan bijbenen in de derde klasse B. De wedstrijd zondag zou de ultieme clash moeten worden om de blauw-witten bij te halen, maar het ging voor de Roburianen dus vorige week mis waardoor het gat juist groter is geworden. Een enorme domper, maar Robur gaat er zondag alles aan doen om de volle buit te pakken en de titelstrijd weer open te gooien in de wetenschap dat dat de titelconcurrenten allebei een lastig programma voor de boeg hebben.

Kom ook

De weersomstandigheden voor zondag zijn goed, het affiche is mooi en de twee best voetballende teams van 3B staan tegenover elkaar. Kortom, genoeg redenen om zondag richting het Hanzepark te komen. De AZC’ers rekenen op jouw steun! De wedstrijd staat zondag onder leiding van arbiter René Beijen. Vinz Brouwer is de pupil van de week en Berkhout busreizen is deze zondag de balsponsor. Tot zondag!

Ga terug naar overzicht