A
Z
C

AZC maakt zich tegen GSV’38 op voor eerste topper

Op zondag 15 oktober maakt AZC zich op voor de eerste topper van het seizoen. De koploper ontvangt dan GSV’38. De promovendus uit Giesbeek is ook nog ongeslagen en staat momenteel op de derde plaats in 3B.

Afgelopen zondag boekte AZC een klinkende overwinning op bezoek bij VVO (0-5). Vooral in het eerste bedrijf liet de ploeg van trainer Tom Polman uitstekend voetbal zien. Vanaf de eerste minuut grepen de blauw-witten de tegenstander bij de strot, om die vervolgens ook niet meer los te laten. Het is voor de supporters momenteel echt genieten langs de lijn. Daarmee legt AZC de lat voor zichzelf behoorlijk hoog en de vraag rijst of ze dit zondag opnieuw op de mat kunnen leggen. De vonken vlogen deze week in ieder geval van de trainingen af. Door de brede selectie is de concurrentie moordend en iedere speler wil zich graag laten zien. Op dit moment pakken deze luxeproblemen goed uit, maar het blijft de kunst om alle kikkers in de kruiwagen te houden.  Aan Tom en assistent-trainer Frank Buurmeijer de schone taak om dit in goede banen te leiden. Zo ook zondag tegen GSV’38.

GSV’38

De oppositie uit Giesbeek veroverde afgelopen seizoen de titel in de vierde klasse D. Dit seizoen verrast de promovendus vriend en vijand door zeven punten aan de eerste drie wedstrijden over te houden. Afgelopen zondag was GSV’38 in eigen huis te sterk voor Lochem (3-2). De dorpsclub maakte indruk door lange tijd met tien man te staan toch overeind te blijven. Daardoor staat de ploeg van trainer Herko Engelsman op een keurige derde plaats in 3D. Vooral de snelle aanval is hun roem vooruit gesneld. Met aanvalsleider Delano Cocu – Zoon van oud-international en huidig Vitesse trainer Philip – hebben de rood-witten een doelpuntenmachine in huis. Ook dit seizoen voert de aanvaller de topscorersranglijst aan met 4 doelpunten.  

Historie

In het kampioensjaar 2008-2009 troffen AZC en GSV’38 elkaar voor het laatst in competitieverband. In de spannende vijfde klasse D eindigde de ploeg uit eindelijk vlak achter AZC op de tweede plaats. De Zutphenaren wisten beide wedstrijden niet te winnen. De huidige selectiespelers Özgür Aksan (momenteel geblesseerd) en Maarten Brouwer (nu reservedoelman) waren toentertijd ook van de partij, evenals assistent Frank Buurmeijer. Op de eigen Deventerweg bleef AZC steken op 2-2 (doelpunten Frank en Hesam Bouzelmad), terwijl het uit met 3-2 onderuit ging (doelpunten Frank en Nick Hagenbeek). AZC is dus gewaarschuwd en zal zondag volle bak moeten gaan om de drie punten in Zutphen te houden.

Kom ook!

Het eerste elftal kan je steun goed gebruiken in de jacht naar een volgende driepunter. De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter René Beijen. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt met de door Onstein Meubelen aangeboden wedstrijdbal. Hopelijk tot dan!

Ga terug naar overzicht