A
Z
C

AZC neemt het zondag op tegen KCVO

Op zondag 1 oktober ontvangt AZC het Vaassense KCVO. De ploeg van trainer Tom Polman hoopt dan een goed vervolg te geven de ruime zege bij Warnsveldse Boys (2-6) tijdens de seizoensouverture. KCVO wil zich echter juist revancheren op haar valse competitiestart.  

AZC boekte zondag een ruime overwinning in de gemeentelijke derby met Warnsveldse Boys. Hier zag het lange tijd niet naar uit, want AZC speelde lange tijd een povere wedstrijd. De blauw-witten kwamen zelfs op een 2-0 achterstand en leken direct averij op te lopen. AZC kwam echter voor rust met enig fortuin langszij, om vervolgens na rust uit te lopen naar een ruime overwinning. Een rode kaart voor de Warnsvelders speelde zeker meer in deze zege. Kortom, het had maar zo ook allemaal anders kunnen aflopen. Waarschijnlijk is dit ook een voorbode wat AZC dit jaar in de derde klasse B kan verwachten. Er vielen op het oog enkele verrassende uitslagen te noteren en daardoor lijkt het nu alsof iedereen in deze klasse aan elkaar gewaagd is. De vorm van de dag zal dus mede bepalend zijn. Wat dat betreft mag Tom zich gelukkig prijzen met zijn brede selectie. De concurrentie is moordend en de spelers houden elkaar zo scherp. Wanneer iemand niet presteert, loert de volgende op zijn kans. Momenteel kampt AZC met een aantal blessures, maar niemand schiet hierdoor direct in de kramp.

KCVO

KCVO kende afgelopen zondag een valse start door in eigen huis onderuit te gaan tegen promovendus GSV’38 uit Giesbeek (2-3). Dat was toch wel een tegenvaller voor het elftal van trainer Remon van Schoonhoven, want de wit-zwarten willen voor de prijzen spelen. Afgelopen seizoen eindigden de Vaassenaren op vijfde plaats in de derde klasse D. Melvin Balk was dat jaar goed voor 18 doelpunten en is daarmee één van de spelers die AZC in de gaten moet houden.  

Historie

In de afgelopen jaren kwamen AZC en KCVO elkaar twee keer tegen in Zutphen. Beide keren won AZC. De laatste keer was in het seizoen 2021-2021. De thuisploeg won toen met 2-0 door doelpunten van Luc Wassink en Ronahi Aksan. In het seizoen 2001-2002 wist KCVO voor het laatst de punten uit Zutphen mee te nemen. Het werd toen 0-3 voor KCVO.

Tot zondag

De wedstrijd staat zondag onder leiding van Onur Berk Tastan. Om 14:00 uur wordt er aftrap met de door Cinemajestic gesponsorde wedstrijdbal. AZC wordt deze middag gesteund door pupillen van de week Sonn Uylen en Faas Wortman. Ook rekent AZC op jouw steun. Tot dan!

Ga terug naar overzicht