A
Z
C

AZC ontvangt Albatross in laatste thuiswedstrijd

AZC speelt op zondag 29 mei de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. De formatie van oefenmeester Tom Polman ontvangt dan Albatross. Deze wedstrijd kan een mogelijke kampioenswedstrijd zijn voor de Zutphenaren. AZC moet dan zelf eerst zien af te rekenen met de stugge ploeg uit Ugchelen, terwijl titelconcurrent Robur et Velocitas punten moet morsen op bezoek bij WWNA.

Afgelopen zondag speelde AZC na een enerverende topper met 0-0 gelijk bij Robur et Velocitas. Door de remise hielden de blauw-witten de titelkansen volledig in eigen hand en dat leidde tot grote euforie. Toch moet AZC behoedzaam zijn. De Zutphenaren staan nog altijd met lege handen en Robur blijft in de nek hijgen. Daarom is het zaak om de wedstrijd tegen Albatross op dezelfde wijze te benaderen als de wedstrijd tegen Robur. Deze klasse kent geen ‘makkies’. AZC moet daarom geconcentreerd en scherp aan de aftrap verschijnen om de punten in Zutphen te houden.

Albatross

De opponent uit Ugchelen kent een geruisloos seizoen. De equipe van trainer Marco Wilmink bivakkeert al het gehele seizoen in de middenmoot.  Met 31 punten uit 24 wedstrijden staat Albatross momenteel op de achtste plaats. De rood-witten kunnen niet meer naar boven kijken en hoeven niet meer naar beneden te kijken. Feitelijk zijn ze dus ‘uitgespeeld’. Hierin schuilt voor AZC het grote gevaar. Albatross kan de wedstrijd onbevangen ingaan, terwijl AZC moet winnen om de titelkansen in eigen hand te houden. Hier moeten de mannen van trainer Polman dus goed mee omgaan.

Historie

Ook het verleden wijst uit dat Albatross absoluut geen makkie wordt. In het seizoen 2001-2002 verloor AZC in eigen huis met 1-3, terwijl het in het seizoen 2013-2014 een 0-1 nederlaag moest slikken. AZC is dus gewaarschuwd. De ontmoeting dit seizoen in Ugchelen eindigde in een 1-2 zege voor AZC. De thuisploeg kwam door een benutte strafschop aan de leiding. AZC boog deze achterstand om door doelpunten van Niek Ruumpol en Mika Dekker.

Zondag

In het kader van de laatste thuiswedstrijd is er zondag na afloop sowieso een feestje in de kantine om het seizoen waardig af te sluiten en supporters te bedanken voor de steun. Mocht AZC kampioen worden, dan is ook iedereen van harte welkom. Naast muziek is er dan ook de mogelijkheid om een hapje te eten. Hoe dan ook, AZC kan de steun van iedereen goed gebruiken. Kom zondag allemaal om 14:00 uur naar het AZC-complex en schreeuw AZC naar de overwinning. Tot dan allemaal!

Ga terug naar overzicht