A
Z
C

AZC ontvangt ‘angstgegner’ Overwetering

Na de afgelasting tegen Vaassen afgelopen donderdag pakt het eerste elftal op zondag 3 april de draad weer op tegen Overwetering. Deze club uit Olst is altijd voor AZC een lastig te nemen horde.

De formatie van trainer Tom Polman is met 13 punten uit 5 duels bezig aan een uitstekende reeks. Er werd gewonnen van KCVO (2-1), Turkse Kracht (6-1), Colmschate (2-1)) en dus WWNA (5-1). Alleen de voormalig koploper Robur et Velocitas wist de ontketende Zutphenaren van de volle buit af te houden (1-1). Door deze serie is AZC ineens de koploper in 3D en de te kloppen ploeg. Afgelopen donderdag werd de wedstrijd tegen Vaassen opnieuw afgelast. Het is nog niet bekend wanneer deze wedstrijd wordt ingehaald.

Overwetering

De ploeg van trainer Sander Poll is bezig aan een wisselvallig seizoen. Goede resultaten worden afgewisseld met dure uitglijders. De geel-groenen staan er dit seizoen wel tegen de topploegen uit 3D. Zo bracht Overwetering AZC de enige nederlaag van het seizoen toe (4-3) en wist het achtervolger Robur et Velocitas op een gelijkspel te houden (1-1). De equipe uit Olst staat momenteel op de zesde plaats in 3D.

Historie

Overwetering is een echte ‘angstgegner voor AZC. De laatste jaren wist het thuis niet te winnen. De laatste ontmoeting in het seizoen 2019/2020 eindigde in een spectaculaire 3-3 gelijkspel. De overige thuiswedstrijden moesten de Zutphenaren het afleggen en ging Overwetering met de zege aan de haal. Ook in uitwedstrijden moet AZC de punten aan Overwetering laten. Het is dus ook niet geheel toevallig dat AZC haar enige nederlaag tegen de ploeg uit Olst leed. De hoogste tijd om daar zondag verandering in te brengen.

Schreeuw AZC naar de zege

Om dat te bewerkstelligen kan AZC jullie steun goed gebruiken. Kom ook en schreeuw AZC naar de overwinning. De wedstrijd staat zondag onder leiding van Illian Groohuismink en begint om 14:00 uur.

Ga terug naar overzicht