A
Z
C

AZC ontvangt FC Suryoye na bewogen week

Het zijn zware tijden voor AZC. De hoofdmacht verkeert in degradatienood. Vorige maand moesten we plotseling afscheid nemen van Wim Verbeek. En afgelopen week was er die rampzalige aardbeving in Turkije en Syrië, die ook onze club diep trof waarbij ons gewaardeerde lid Yilmaz Köse kwam te overlijden. Omstandigheden die maar weer eens aantonen dat voetbal slechts de belangrijkste bijzaak van het leven is. Onze club startte een inzamelingsactie voor de slachtoffers en nabestaanden van de ramp in Turkije en Syrië. Deze actie maakt het nodige los in de regio en er wordt van alle kanten hulp aangeboden. Daarnaast organiseert ons eerste elftal een veiling na afloop van de wedstrijd tegen FC Suryoye op zondag 12 februari. Het mag duidelijk zijn dat AZC er alles aan gaat doen om deze wedstrijd winnend af te sluiten.

Het eerste elftal verkeert in zwaar weer. Uit de laatste zes wedstrijden wist de ploeg van oefenmeester Tom Polman slechts twee punten te pakken. Hierdoor zijn de Zutphenaren inmiddels afgezakt naar de twaalfde plaats in 2I, een plek aan het eind van de rit degradatie naar de derde klasse betekent. Selectiespeler Onur Köse nam afgelopen dinsdag met een emotioneel betoog afscheid en is vervolgens naar het rampgebied afgereisd om zijn zwaar getroffen familie te helpen en bij te staan. De blauw-witten worden bovendien geplaagd door blessures. Tot overmaat van ramp liep AZC vorige week bij BWO (2-1 nederlaag) tegen twee rode kaarten aan, waardoor de smaken voor Tom minder en minder worden. AZC had bovendien afgelopen zondag tegen BWO de nodige pech. Het vertoonde spel is zeker niet slecht, maar AZC ontbreekt het aan scherpte voor het doel en ook een beetje geluk. De laatste weken valt het allemaal net de verkeerde kant op. Hopelijk keert zondag het tij en zal dat de opmaat zijn voor betere tijden.

FC Suryoye

De ploeg uit Enschede heeft Syrische roots en voelt ook de gevolgen van aardbeving. Wat dat betreft hebben de Tukkers en AZC een gemeenschappelijke deler. FC Suryoye heeft twee punten meer dan AZC en staat daarmee op de tiende plaats. De formatie van trainer Paul Krabbe wacht ook al vier wedstrijden op een zege en hebben de punten ook hard nodig om het vege lijf te redden.

Historie

Tijdens de tweede speeldag troffen AZC en FC Suryoye elkaar voor het eerst. AZC liep toen tegen een ruime 4-0 nederlaag aan, maar zeker in het begin van de wedstrijd liet AZC het nodige liggen om de wedstrijd anders te laten verlopen.

Inzamelingsactie en veiling

Zoals gezegd houdt AZC dit weekend een inzamelingsactie voor de slachtoffers en nabestaanden van de aardbeving. Neem zoveel mogelijk spullen mee die je kwijt kunt en lever ze in de kantine in. Zo draag ook jij een steentje bij. Daarnaast vindt er na de wedstrijd een veiling plaats, georganiseerd door de spelers van het eerste elftal. Zij hebben mooie veilingitems geregeld waarop kan worden geboden. Kom dus allemaal na afloop van de wedstrijd naar de kantine. AZC krijgt tijdens de wedstrijd steun van pupillen van de week Ajden Dzanic en Yorrick de Kruijf. De wedstrijd staat zondag onder leiding van Wessel ten Damme en begint om 14:00 uur. Hopelijk zien we jullie allemaal om er een mooie en geslaagde dag van te maken. Tot dan!   

Ga terug naar overzicht