A
Z
C

AZC ontvangt koploper Bon Boys

Het eerste elftal van AZC neemt het zondag op tegen Bon Boys. De tegenstander uit Haaksbergen reist als trotse lijstaanvoerder naar Zutphen af. AZC kan aan de bak en heeft de punten zelf keihard nodig in de strijd om lijfsbehoud. Op voorhand een interessante ontmoeting dus.

Vorige week moest de formatie van oefenmeester Tom Polman de buit delen met Eilermark (1-1). AZC kwam met name de eerste helft sterk voor de dag, maar ook deze wedstrijd bleek weer dat AZC teveel moeite heeft om het net te vinden. Om zich naar boven op de ranglijst te spelen moeten de blauw-witten een stuk effectiever worden. De tegenstanders hebben vaak wel aan een halve kans genoeg. Omdat de verschillen onderin zo ontzettend klein zijn, heeft AZC vooral baat bij driepunters. Dat dit zondag ook kan tegen Bon Boys, bewezen de Zutphenaren eerder dit seizoen. De heenwedstrijd in Haaksbergen werd een prooi voor AZC (0-1).

Bon Boys

De koploper speelt al het hele seizoen bovenin mee. Af en toe moest de ploeg van trainer Matthijs Blijham de koppositie afstaan, maar inmiddels staan de Tukkers twee punten los van BWO. Voor Bon Boys zijn zondag de belangen ook groot. Niet alleen de koppositie staat op het spel, maar ook het periodekampioenschap. Bij winst op AZC verzekert Bon Boys zich van de periodetitel en dus een toetje aan het einde van het seizoen. Aan AZC dus de schone taak om dit mogelijke feestje te verstieren.   

Historie

In het seizoen 2014/2015 kwamen AZC en Bon Boys elkaar voor het eerst en tevens laatste keer tegen in Zutphen. Deze wedstrijd eindigde onbeslist (1-1). Topscorer aller tijden Frank Buurmeijer tekende voor het Zutphense doelpunt.  Ook de uitwedstrijd dat seizoen eindigde in 1-1 (doelpunt Frank). Zoals gezegd won AZC eerder dit seizoen van Bon Boys door een doelpunt van Mika Dekker. AZC is dus nog ongeslagen tegen de tegenstander van aanstaande zondag. Behoudt AZC ook na zondag deze ongeslagen status?

Spektakel aan de Deventerweg

Zondagochtend speelt het tweede elftal tegen koploper Longa’30 3. Beide ploegen strijden in een rechtstreeks duel om het periodekampioenschap. Bij winst verzekeren de mannen van trainer zich van de periodetitel, bij elk ander resultaat gaat de prijs naar Lichtenvoorde. Het tweede elftal kan jullie steun goed gebruiken. Net als ons eerste elftal dus. Het belooft in ieder geval een zondag vol spektakel te worden. De wedstrijd van AZC 2 begint om 11:00 uur. Het eerste elftal trapt om 14:00 uur af. Tot zondag allemaal!

Ga terug naar overzicht