A
Z
C

AZC ontvangt Turkse Kracht

Het eerste elftal van AZC ontvangt op Tweede Paasdag Turkse Kracht. Het is dan de vraag hoe de ploeg van trainer Tom Polman reageert op de nederlaag tegen Diepenveen afgelopen zondag.

Na vijf overwinningen en twee remises liepen de Zutphenaren tegen Diepenveen weer eens tegen een nederlaag aan (2-1 verlies). Een zwak begin werd de blauw-witten fataal. Dit bewijst dat AZC tegen elke tegenstander scherp moet beginnen, anders wordt dit genadeloos afgestraft. Want de koploper kan terugkijken op best een goede  wedstrijd. Door de vroege en ruime achterstand liep AZC de hele wedstrijd achter de feiten aan en wist het dit -ondanks goed veldspel en vele kansen – niet meer om te buigen. Het is maandag zaak om die kansen wel in doelpunten om te zetten en daardoor geen verdere averij op te lopen in de titelstrijd.

Turkse Kracht

In vegelijking met de wedstrijd in maart staat er opnieuw een andere trainer voor de groep. Twee zelfs, want Coskun Karademir en Haluk Aydogan nemen de honeurs waar sinds de Deventernaren afscheid namen van Özgür Dayioglu. Na een ruime 6-1 nederlaag bij Brummen volgde er een verdienstelijk gelijkspel tegen KCVO (1-1). Daarmee lijkt de Deventer formatie weer de wind in de zeilen te hebben. Karademir verzekerde in de Stentor  dat Turkse Kracht zich hoe dan ook gaat handhaven, dus AZC is gewaarschuwd voor maandag. Momenteel staat Turkse Kracht op de voorlaatste plaats in 3D.

Historie

AZC presteert in thuiswedstrijden vrij goed tegen Turkse Kracht. Alleen in het seizoen 2015-2015 moest het een nederlaag slikken (1-2). De laatste ontmoeting in Zutphen tijdens het seizoen 2019-2020 eindigde in een duidelijke 5-0 overwinning in het voordeel van AZC. Mika Dekker (2), Felix Mulder (2) en Niek Ruumpol scoorden toen namens de Zutphenaren.

Kom je ook?

AZC kan jouw steun goed gebruiken in de titelstrijd. Kom daarom allemaal maandag om de ploeg een hart onder de riem te steken. De wedstrijd  vangt maandag om 14:00 uur aan. Tot dan!

Ga terug naar overzicht