A
Z
C

AZC ontvangt Vorden tijdens Super Sunday

AZC maakt zich zondag op voor de streekderby tegen Vorden. Het belooft deze dag een waar spektakel te worden aan de Deventerweg, want alle teams spelen thuis en rondom deze wedstrijden is veel georganiseerd. De ploeg van trainer Tom Polman wil deze wedstrijd hoe dan ook – in meerdere opzichten – winnend afsluiten.

Afgelopen zondag kwam AZC op bezoek bij Reutum niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De blauw-witten speelden zeker niet slecht, alleen was opnieuw sprake van hetzelfde liedje. Het missen van kansen brak de Zutphenaren naemlijk lelijk op. Na de rode kaart veranderde het wedstrijdbeeld en kon AZC uiteindelijk leven met een punt. AZC speelt dit seizoenen te vaak gelijk. Positief hieraan is dat je niet verliest, maar een punt tikt in deze spannende tweede klasse niet hard aan. Daarom zijn er overwinningen nodig. En dan het liefst zondag tegen buurman Vorden. De kantinecommissie heeft flink uitgepakt met een daghap en livemuziek. Dat is allemaal leuk een aardig, maar net wat leuker met een driepunter op zak. AZC en Vorden hebben momenteel evenveel punten, dus het is naast een derby ook een cruciale pot in de degradatiestrijd.

Vorden

Ook de gasten van zondag kennen een moeizaam seizoen. Door de versterkte degradatieregeling staat er voor iedere ploeg wel iets op het spel en dat is voor Vorden niet anders. Waar de formatie van oefenmeester Wouter Schouten zich normaal gesproken relatief eenvoudig handhaaft, hebben de geel-zwarten ook degradatiezorgen. Maar deze wedstrijd is natuurlijk een wedstrijd op zich en kan zomaar eens de opmaat zijn naar betere tijden. Daarnaast wil Vorden geen figurant zijn tijdens Super Sunday en de drie punten naar huis willen meenemen om de weg naar boven in te slaan.

Historie

De laatste jaren kwamen AZC en Vorden elkaar regelmatig tegen in competitieverband. De laatste editie in het seizoen 2018-2019 werd een prooi voor de dorpsclub (2-3). In de derby’s daarvoor zegevierde AZC met enige regelmaat. De heenwedstrijd dit seizoen eindigde onbeslist (1-1). Felix Mulder zorgde voor het Zutphense doelpunt.   

Ben jij er ook bij?

Het belooft zondag een lange en gezellig dag te worden. Je weet dus waar je moet zijn die dag. Het volledige wedstrijdprogramma van deze dag ziet er als volgt uit:

10:00 uur AZC 3-Albatross 2
11:00 uur AZC VR 1-Vorden VR 1
12:00 uur AZC 2-SDOUC 2
14:00 uur AZC-Vorden

De wedstrijden van AZC 4 en AZC 5 gaan helaas niet door. Jij bent er zondag toch ook bij?

Ga terug naar overzicht