A
Z
C

AZC op bezoek bij Rheden

Op zondag 5 november wacht voor AZC de uitwedstrijd bij Rheden. De ploeg van trainer Tom Polman gaat dan op jacht naar de zesde overwinning in successie.

Afgelopen zondag was de koploper met 4-3 te sterk voor Lochem. Opnieuw wisten de Zutphenaren weer makkelijk het net te vinden. De competitie is nog jong, maar de blauw-witten wisten in vijf wedstrijd al 23 keer het net te vinden. Af en toe oogt het ogenschijnlijk eenvoudig hoe AZC de vijandelijke defensies uiteenrijt. Hierin schuilt ook het grote gevaar, want AZC moest ook eenvoudig de tegentreffers slikken. Het is zaak voor AZC om niet te verslappen tijdens de wedstrijd en de ploeg moet de concentratie 90 minuten lang zien vast te houden. Zo voorkomt het dat AZC het zichzelf toch nog onnodig moeilijk maakt, zoals afgelopen zondag het geval was. Het werd namelijk toch nog even ouderwets billenknijpen in de slotfase.

Rheden

De tegenstander van zondag bivakkeert momenteel in de middenmoot. Met één overwinning, twee remises en twee nederlagen staat de ploeg van trainer John Farkas op de negende plaats in 3B. De fusieclub ging afgelopen zondag met 2-1 onderuit bij GSV’38 en is er alles aan gelegen om AZC een pootje te lichten. Afgelopen seizoen werden de IJsselsingelbewoners kampioen in de vierde klasse F. Met de ervaren Patrick d’Hulst heeft Rheden een goalgetter in huis.

Historie

In het verleden vochten Rheden en AZC roemruchte duels uit in de top van het amateurvoetbal. In het seizoen 2016-2017 kwamen de ploegen elkaar voor het laatst tegen in competitieverband, ook op derde klasseniveau. De Zutphenaren gingen toen in Rheden met 3-2 onderuit. Frank Buurmeijer en Luc Wassink scoorden namens AZC.

De wedstrijd begint zondag om 14:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechten Jacco Breunissen. Het vlaggenschip hoopt zo veel mogelijk AZC’ers te begroeten. Dus hopelijk tot dan!

Ga terug naar overzicht