A
Z
C

AZC op bezoek bij Robur et Velocitas

Op zondag 19 november wacht voor AZC de uitwedstrijd bij Robur et Velocitas. Bij winst of een gelijkspel legt de ploeg van trainer Tom Polman beslag op de eerste periodetitel. Naast het verdedigen van de koppositie staat er dus een prijs(je) op het spel.

Afgelopen zondag boekte AZC een zwaarbevochten zege op SML (2-1). De Zutphenaren speelden een onbezorgde eerste helft, vergaten uit te lopen en kregen daar vlak voor rust de rekening voor gepresenteerd. In de tweede helft drongen de gasten veelvuldig aan, maar met hangen en wurgen trok AZC de driepunter over de streep. Tijdens de wedstrijd vielen de nodige spelers uit met een blessure. De vraag is of zij fit genoeg zijn om tegen Robur aan de aftrap te verschijnen. Aan het begin van het seizoen werden de overwinningen op relatief eenvoudige wijze binnengesleept. De laatste weken lijkt de motor wat te haperen. De tegenstanders stellen zich in op het spel van de koploper en lijken extra gemotiveerd om AZC op een nederlaag te trakteren. AZC zal zich hiertegen moeten wapenen een noviteit op moeten verzinnen.

Robur et Velocitas

De tegenstander van aankomende zondag kent weinig geheimen voor AZC. De Apeldoorners waren twee seizoenen de titelconcurrent van AZC. Na een spannende en slopende titelrace wist AZC uiteindelijk beslag te leggen op het kampioenschap in de derde klasse. De selectie van de nieuwe trainer Djordi van der Hoop is nagenoeg intact gebleven in vergelijking met dat seizoen. Wat er dit seizoen ook gebeurt, deze jaargang zal de laatste zijn waarin AZC en Robur et Velocitas elkaar in competitieverband treffen. De roemruchte club stapt volgend jaar namelijk over naar het zaterdagvoetbal. Dit seizoen kenden de Roburianen een valse competitiestart, maar hebben inmiddels de wind in de zeilen. De laatste vier wedstrijden werden allemaal in winst omgezet. Met 14 punten uit 7 punten bekleedt Robur de derde plaats in 3B. Bij winst op AZC doet de ploeg uit Apeldoorn weer volledig mee in de strijd om de koppositie.     

Historie

Zoals gezegd kwamen beide formaties elkaar twee seizoenen geleden tegen in de derde klasse B. De verschillen waren toen minimaal. De wedstrijd in Zutphen eindigde in een 1-1 gelijkspel, mede dankzij een late gelijkmaker van Lars van Roon. De terugwedstrijd in Apeldoorn eindige ook onbeslist (0-0), waardoor AZC zich die middag zo goed als zeker het kampioenschap binnen hengelde. Ook voor zondag is de verwachting dat de verschillen klein zullen zijn.  

Periodekampioen?

Bij winst of een remise wordt AZC periodekampioen. Het eerste prijsje van het seizoen is dan binnen en daarmee verzekert AZC zich in ieder geval van het toetje dat nacompetitie heet. Maar het gaat zondag absoluut geen abc’tje worden en AZC kan jouw steun meer dan goed gebruiken. Schreeuw jij AZC zondag naar de overwinning? De wedstrijd begint om 14:00 uur en staat onder leiding van arbiter Thijs Eikelkamp. Tot dan!

Ga terug naar overzicht