A
Z
C

AZC op jacht naar driepunter tegen Lemelerveld

Op zondag 20 november speelt AZC een thuiswedstrijd tegen Lemelerveld. Na drie wedstrijden zonder zege gaat de ploeg van oefenmeester Tom Polman op jacht naar een broodnodige driepunter.

Afgelopen zondag moesten de Zutphenaren de buit delen met Vorden en opnieuw leefde het gevoel in het blauw-witte kamp dat er meer in had gezeten. AZC heeft momenteel te veel kansen nodig om tot scoren te komen en dat breekt ons vlaggenschip al een aantal keer lelijk op. In de derde klasse kon AZC zich dit nog wel permitteren, maar omdat een klasse hoger de tegenstanders ook een stuk effectiever en dodelijker zijn moet AZC hierin snel beterschap tonen. Zeker als het uit de onderste regionen wil geraken. Een overwinning op Lemelerveld zou daarbij een welkome opsteker zijn.

Lemelerveld

Na het behalen van het kampioenschap in de derde klasse B tijdens het seizoen 2016-2017 acteren de Sallanders in de tweede klasse. De equipe van trainer Ruben Kloosterman staat momenteel op de achtste stek in 2I met 9 punten uit 7 wedstrijden. Daarmee heeft Lemelerveld één punt meer dan AZC en staat het ook een plaats hoger op de ranglijst. Voor beide ploegen is winst dus cruciaal om aansluiting te houden met het linkerrijtje.  In de persoon van Job Heerink beschikt Lemelerveld over een makkelijk scorende speler. Hij vond deze jaargang al zes keer het net.

Historie

In de recente geschiedenis kwamen AZC en Lemelerveld elkaar alleen tegen in het seizoen 2013-2014. In dat jaar werd Lemelerveld kampioen. Sterker nog, ze eisten de titel op door AZC in Zutphen met 0-3 te verslaan. De heenwedstrijd in Salland eindigde in een 1-1 gelijkspel. Remy Havenaar scoorde namens de Zutphenaren. AZC wacht dus op de eerste overwinning tegen Lemelerveld. Weten de blauw-witten hier zondag verandering in te brengen?

Steun thuispubliek              

AZC rekent zondag weer op de steun van de vaste supportersschare. Ons vlaggenschip krijgt in ieder geval de steun van twee pupillen van de week, namelijk Malik de la Croix en Sil van Winden. De wedstrijd begint om 14:00 uur en staat onder leiding van arbiter Otmar Schoonderwoerd. De wedstrijdbal wordt aangeboden door Hemeltjen Makelaardij. Tot zondag allemaal!

Ga terug naar overzicht