A
Z
C

AZC op jacht naar eerherstel bij Stevo

AZC gaat zondag op bezoek bij Stevo. De formatie van trainer Tom Polman wil in Geesteren revanche nemen op de bekerblamage bij FC Trias (7-0 verlies).  

Na een aardige competitiestart met twee overwinningen en evenzovele nederlagen traden de Zutphenaren afgelopen zondag in Winterswijk aan voor een bekerwedstrijd tegen FC Trias. Na een redelijk begin ging het na het openingsdoelpunt helemaal mis voor de blauw-witten. De doelpunten vielen als rijpe appelen en AZC keek bij rust al tegen een 4-0 achterstand aan. Na rust wist de derdeklasser nog drie keer het net te vinden waardoor AZC met het schaamrood op de kaken het strijdtoneel verliet. Verzachtende omstandigheid voor AZC was dat de tweedeklasser vijf spelers miste die in de gewonnen wedstrijd tegen koploper Bon Boys nog in de basis stonden. Desondanks verscheen er tegen Trias een representatief elftal aan de aftrap die de klus ook had kunnen klaren. En gezien het goede begin was dit ook zeker mogelijk. Door een samenloop van omstandigheden pakte het dus anders uit. AZC wil zondag tegen Stevo dan ook graag laten zien dat afgelopen wedstrijd een incident was. Tom kan dan beschikken over een vrijwel complete selectie.  

Stevo

De ploeg van oefenmeester Otto Krabbe degradeerde het afgelopen seizoen via de nacompetitie uit de eerste klasse. Met twee overwinningen en twee nederlagen kent de equipe uit Geesteren een wisselvallige start. De laatste wedstrijd wist de degradant met 6-2 te winnen bij Eilermark, dat een week eerder nog te sterk was voor AZC. Wat verder opvalt is dat Stevo met dertien doelpunten de meest productieve ploeg is in 2I, maar met elf tegentreffers ook veel goals om de oren krijgt. Spektakel gegarandeerd, zo lijkt het. Met AZC treft het echter een ploeg dat moeilijk scoort, maar ook weinig incasseert. Een interessante ontmoeting op voorhand dus.

Historie

AZC en Stevo troffen elkaar alleen in het seizoen 2015-2016. In eigen huis wist AZC nog een knap gelijkspel uit het vuur te slepen dankzij een laat doelpunt van Peter Frinking. De return in Geesteren werd een prooi voor Stevo (3-1), dat uiteindelijk ook het kampioenschap opeiste. De Zutphense eretreffer kwam op naam van Joost Alferink.

Kom ook naar Geesteren

Op jacht naar eerherstel kan AZC jouw steun zondag goed gebruiken. Op sportpark De Peuverweide fluit scheidsrechter Olaf Wiggers omstreeks 14:00 uur voor de aftrap. De weersomstandigheden zien er in ieder geval veelbelovend uit. Een goede reden dus om eropuit te trekken. Zien we jullie dan?

Ga terug naar overzicht