A
Z
C

AZC op puntenjacht tegen Stevo

Het eerste elftal van AZC neemt het zondag op tegen Stevo uit Geesteren. De equipe van trainer Tom Polman gaat dan op jacht naar een broodnodige driepunter in de strijd tegen degradatie.

Vorige week pakten de blauw-witten een verdienstelijk punt tegen koploper Bon Boys (1-1). Op een erbarmelijk slechte grasmat knokte het gehavende AZC zich naar de zesde remise van het seizoen. Door het gelijkspel zijn de Zutphenaren nu drie wedstrijden ongeslagen. Maar in deze fase van de competitie tellen eigenlijk alleen overwinningen. Alleen dan heb je kans om uit het degradatiemoeras te ontsnappen. Een zege op het sterke Stevo zou zondag dan ook meer dan welkom zijn. De ziekenboeg wordt leger, waardoor Tom zondag ook weer meer te kiezen heeft.

Stevo 

Stevo doet nog steeds mee in de titelstrijd in 2I. Momenteel staat de brigade van oefenmeester Otto Krabbe op een vierde plaats, op slechts drie punten van koploper Bon Boys. Na de degradatie van vorig seizoen uit de eerste klasse wil de voormalig zondagkampioen van Nederland het verloren terrein snel herwinnen. Toch is Stevo te wisselvallig. Met zes nederlagen op zak heeft het slechts één nederlaag minder achter zijn naam staan dan AZC. Het verschil tussen de twee ploegen zit hem vooral in het feit dat Stevo al tien wedstrijden wist te winnen. Daarbij scoren de Tukkers erg makkelijk. Met 41 doelpunten hebben zij de meeste doelpunten gemaakt in 2I. Het is dan ook niet gek dat Stevo in de persoon van Joes Masselink (11 goals)  de – gedeeld – topscorer van de competitie in huis heeft.

Historie

AZC en Stevo kwamen elkaar in het seizoen 2015/2016 voor de enige keer tegen in competitieverband. De wedstrijd eindigde toen in een 1-1 gelijkspel dankzij een doelpunt van Peter Frinking in de absolute slotfase. Dit seizoen ging AZC op bezoek in Geesteren met 2-1 onderuit. Mark ter Horst tekende toen voor de Zutphense treffer.

Zondag

Over het veld was vorige week veel te doen. Deze week is het hoofdveld flink onder handen genomen door de gemeente. Of AZC daar zijn voordeel mee gaat doen zien we zondag. Dit keer zijn Modou Danso (JO12-2) en Dani van Cittert (JO12-1) de pupillen van de week. De wedstrijd begint om 14:00 uur. AZC rekent ook dan weer op jouw steun. Tot zondag!

Ga terug naar overzicht