A
Z
C

AZC opent competitie met gemeentelijke derby

Na bijna 2 maanden voorbereiding start voor AZC op zondag 24 september dan eindelijk de competitie. En gelijk staat er een mooi affiche op het programma. De ploeg van trainer Tom Polman moet namelijk op bezoek bij Warnsveldse Boys. De Zutphenaren kunnen dus direct aan de bak.

Afgelopen zondag verzekerde AZC zich van de knock-outfase van het bekertoernooi door Loenermark met 4-2 opzij te zetten. De vraag is echter hoe AZC er momenteel daadwerkelijk voorstaat. Met alle respect voor de tegenstanders in de beker, maar deze ploegen hebben niet het niveau die de blauw-witten nastreven. Daarom oefende AZC ook veelvuldig tegen clubs die hoger spelen of op hetzelfde niveau spelen. Tegen deze ploegen behaalde AZC wisselende resultaten. De ware kracht van AZC wordt dus in de aankomende weken meer duidelijk. Tom kan daarbij rekenen op een brede en competitieve selectie. Daarnaast is de derde klasse B dit seizoen sterker dan ooit. Door de versterkte degradatieregeling kruist AZC de degens met veel ploegen van ‘naam’. Eén daarvan is de tegenstander van aanstaande zondag, Warnsveldse Boys. Gelijk een derby waarbij ook andere elementen een rol spelen. Een wedstrijd ook waarvoor je niemand op scherp hoeft te zetten.  

Warnsveldse Boys

Warnsveldse Boys speelde zich vorig seizoen op de laatste speeldag veilig, nadat zij het hele seizoen tegen degradatie vochten. Dankzij een indrukwekkende eindsprint van het elftal van trainer Michel Feukkink wist de dorpsclub zelfs beslag te leggen op de derde periodetitel. Daardoor speelden de groen-witten nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. In de eerste ronde bleek Trias echter een maatje te groot. Ook Warnsveld wist alle bekerwedstrijden in winst om te zetten en lijkt daarmee klaar voor de confrontatie met AZC.  

Historie

De afgelopen jaren kwamen AZC en Warnsveldse Boys elkaar veelvuldig tegen in competitieverband. Nadat AZC jarenlang ongeslagen bleef, wist Warnsveld de editie in het seizoen 2019-2020 in haar voordeel te beslechten (2-1). In het kampioensjaar van AZC (2021-2022) eindigde de derby onbeslist (0-0). Het is dus weer tijd dat AZC de volle buit meeneemt naar de Deventerweg.

AZC rekent op jou

Alle ingrediënten zijn aanstaande zondag aanwezig voor een mooie pot voetbal. Hoewel er concurrentie is van de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord, rekent AZC op veel support. De wedstrijd op sportpark ’t Braamveld begint om 14:00 uur en staat onder leiding van arbiter Sander Hachmang. Tot dan!

Ga terug naar overzicht