A
Z
C

AZC opent competitie met thuiswedstrijd tegen BWO

Na een voorbereiding van acht weken start op zondag 25 september dan eindelijk de competitie voor AZC. De formatie van oefenmeester Tom Polman ontvangt dan BWO uit Hengelo (o). Een mooie gelegenheid om te zien waar AZC daadwerkelijk staat.

AZC kende een lange en wisselvallige oefencampagne. Goede wedstrijden werden afgewisseld met een aantal matige testcases. Daarbij kon Tom zelden beschikken over een complete selectie, aangezien de spelers vrijwel beurtelings op vakantie gingen. Toch moet Tom de afgelopen twee maanden een goed beeld gekregen hebben wat zijn ploeg in zijn mars heeft. Met de komst van Lucas Knip en de broers Joey en Jamiro Steenbergen is AZC zeker in de breedte sterker geworden. Daarbij draaide de jonge aanvaller Necati Taskoparan een prima voorbereiding, waardoor er in de voorste linie ook meer smaken zijn. AZC kende afgelopen zaterdag tegen Dieren een slechte generale repetitie door met 2-5 onderuit te gaan. Vooral het makkelijk weggeven van de tegendoelpunten zorgde voor de nodige hoofdbrekens. Dat zal aanstaande zondag echt beter moeten om een goed resultaat te boeken. Helemaal door de versterkte degradatieregeling – waarbij er drie ploegen rechtstreeks uitvliegen en nog eens drie ploegen tot nacompetitie veroordeeld zullen worden – zijn de Zutphenaren er alles aan gelegen om goed aan de competitie te starten.

BWO

Het Hengelose Blauw Wit Oost, kortgezegd BWO, begint aan zijn derde jaar als tweedeklasser. Daarvoor mochten de Tukkers zich zelfs twee jaar eersteklasser noemen. De ploeg van trainer Geert Veldhuis eindigde afgelopen seizoen op de tiende plaats. De Hengeloërs  kenden een slechte bekercampagne. De blauw-witten verloren van klassegenoot ATC’65 (2-4) en eersteklasser Achilles’12, terwijl de wedstrijd bij Tubantia een punt opleverde (2-2). Maar resultaten in de oefencampagne zijn vaak te verwaarlozen, aangezien trainers in de voorbereiding vaak aan hun ideale opstelling werken. AZC moet zondag Krijn Terink goed in de gaten houden. De 21-jarige goalgetter was afgelopen seizoen maar liefst 25 keer trefzeker en had daarmee een groot aandeel in het seizoenstotaal van BWO (57 doelpunten).

Historie

 AZC en BWO zaten in het verleden eenmaal bij elkaar in de competitie. Dat was in het seizoen 2015/2016. AZC ging in Hengelo met maar liefst 8-3 onderuit, terwijl de thuiswedstrijd met 2-4 verloren ging. De doelpunten kwamen op naam van Sven Calot en Sem Oolbekkink.

Zien we je zondag?

Hoogste tijd dus om verandering aan deze negatieve reeks te brengen. De Zutphenaren rekenen op de steun van zo veel mogelijk AZC’ers en hopen jullie zondag langs de lijn te begroeten. De wedstrijd begint om 14:00 uur en staat onder leiding van arbiter Gerard Harmelink. Hoofdsponsor Cinemajestic biedt de wedstrijdbal aan. Tot zondag!

Ga terug naar overzicht