A
Z
C

AZC sluit seizoen af bij Beekbergen

Aanstaande zondag speelt AZC de laatste wedstrijd van het seizoen 2023-2024. De kampioen gaat dan op bezoek bij Beekbergen, dat nog volop in de degradatiezorgen verkeert. Het is tevens de laatste wedstrijd dat Tom Polman aan het roer staat als trainer van AZC.

Afgelopen maandag wist AZC voor het eerst dit seizoen een thuiswedstrijd niet te winnen. De 2-4 nederlaag tegen VDZ betekende dat er een einde kwam aan de reeks van veertien thuiszeges op rij. Op het verlies viel weinig af te dingen. De blauw-witten speelden minder energiek en konden het na de 2-3 niet meer opbrengen om op jacht naar de gelijkmaker te gaan. Wellicht dat het Sixdaytoernooi van een dag eerder AZC parten speelde. De Zutphenaren willen het seizoen wel graag goed afsluiten, al is het maar omdat Tom Polman zondag voor het laatst langs de lijn als AZC-trainer staat. De oefenmeester verlaat AZC na zes seizoenen, waarin deze periode gekenmerkt wordt met twee degradaties en twee kampioenschappen. Vooral de titels en het verzorgde voetbal gaat de AZC-familie bijblijven. Verder gaat Felix Mulder op jacht naar de topscorerstitel in 3B. Momenteel staat hij op 22 doelpunten, eentje minder dan Luuk Bouwmeester van Robur et Velocitas.  En AZC kan bij winst op Beekbergen op een puntentotaal van 65 komen, een ongekend hoog aantal. Zo is er zondag dus ook weer genoeg om voor te spelen.

Beekbergen

Het Beekbergen van trainer Danny van Engeland verkeert in zwaar weer. De dorpsclub staat momenteel op de twaalfde plaats, waardoor de ploeg straks een zware nacompetitie wacht.  Afgelopen maandag pakten de geel-zwarten de laatste strohalm door met 2-3 te winnen bij GSV’38. Daardoor klom het een plaatsje ten koste van Colmschate. Maar de voorsprong op Colmschate en een rechtstreekse degradatieplek bedraagt slechts één punt, dus een goed resultaat tegen AZC is gewenst. AZC kan er dan ook rekenen dat de thuisploeg er zondag volle bak tegenaan gaat.

Kom naar Beekbergen

De wedstrijd op Sportpark Veldhof begint zondag om 14:00 uur en staat onder leiding van arbiter Patrick Baardman. De spelers en staf van AZC hopen veel AZC’ers te mogen begroeten om zo Tom een waardig afscheid te geven en het seizoen op gepaste wijze af te kunnen sluiten. Tot dan!

Ga terug naar overzicht