A
Z
C

AZC speelt topper bij VDZ

Op zondag 28 januari gaat AZC op bezoek bij VDZ. Een sleutelduel voor de ploeg van trainer Tom Polman, want bij winst neemt het afstand van de huidige nummer 3 in de derde klasse B. Bij een nederlaag van de Zutphenaren haakt de ploeg uit Arnhem ook aan in de titelstrijd.

Afgelopen zondag boekte AZC een eenvoudige overwinning op Beekbergen (4-0). Desondanks liet AZC met name in de eerste helft een mindere indruk achter. De blauw-witten waren slordig aan de bal en gaven daardoor ook de nodige mogelijkheden weg. Tegen een betere ploeg – zoals VDZ – wordt ongetwijfeld wel afgestraft. Daarom is het van belang dat de koploper in Arnhem scherp en fit voor de dag komt. AZC kan zich geen mindere dag veroorloven en daarvoor is deze wedstrijd al behoorlijk cruciaal in het verdere verloop van de competitie. Ook zondag kampen de Zutphenaren met een aantal aanwezigen, maar de selectie lijkt breed genoeg om dit op te vangen. Het geeft andere spelers bovendien de kans zich te laten zien en zo het ongelijk van Tom te bewijzen. Een ongekende luxe.

VDZ

VDZ staat voor Volharding Doet Zegevieren en is één van de grotere clubs in Arnhem. Afgelopen seizoen eindigde VDZ als tweede in de derde klasse B. De ploeg van trainer Wilco Klop is ambitieus en wil dit jaar graag meestrijden om de titel. De rood-zwarten liepen echter in de eerste twee wedstrijden van het seizoen al tegen puntenverlies aan, waardoor het al vanaf speelronde 1 in de achtervolging moet. De Arnhemmers beschikken over een aantal spelers die aan een hoger niveau hebben geroken, waaronder aanvaller Fren Stevens, die afgelopen seizoen nog in de vierde divisie uitkwam voor AWC. VDZ is een ploeg met veel kwaliteit, dus AZC kan zondag flink aan de bak.

Historie

De laatste keer dat AZC en VDZ elkaar de degens kruisten, was een pijnlijke ervaring voor AZC. In het seizoen 2018/2019. In Zutphen kwamen beide formaties elkaar tegen in de eerste ronde van de nacompetitie. AZC verloor met 0-1 en degradeerde daardoor naar de derde klasse.

Steun AZC

De wedstrijd op sportpark ’t Cranevelt begint zondag om 14:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter van André Leushuis. Het belooft op voorhand een heel interessant duel te worden en AZC kan op jacht naar een driepunter jouw steun goed gebruiken. Zien we je zondag ook in Arnhem?

Ga terug naar overzicht