A
Z
C

AZC speelt topper tegen Witkampers

Op zondag 3 december gaat AZC op bezoek bij Witkampers. Het is een wedstrijd tussen de koploper (AZC) en de runner-up (Witkampers). Een heuse topper dus voor de ploeg van trainer Tom Polman.

Vorige week boekte AZC een welkome zege op Colmschate. Met name in de tweede helft lieten de Zutphenaren goed voetbal zien. Het enige wat de blauw-witten zichzelf mogen verwijten is dat AZC verzuimt om de wedstrijden eerder in het slot te gooien. Daardoor blijft het regelmatig nog onnodig spannend. Als AZC zondag aanspraak wil maken op een resultaat zal het efficiënt met de kansen moeten omgaan, want Witkampers heeft met slechts 3 tegentreffers in 8 wedstrijden veruit de minst gepasseerde defensie in 3B.  AZC zal 90 minuten lang geconcentreerd moeten zijn om niet in het mes te lopen. De omstandigheden zullen gezien de weersvoorspellingen zwaar zijn, aangezien er op sportpark Leussinkpark louter natuurgrasvelden zijn.

Witkampers

Afgelopen zondag moest Witkampers de buit delen met GSV’38 (1-1). De ploeg uit Laren kwam terug van een achterstand. Een week daarvoor won het elftal van oefenmeester Jeroen van der Tol met ruime cijfers van VVO (7-1), waardoor de dorpsclub het winnen van de eerste periodetitel volledig in eigen hand heeft. Zoals gezegd heeft Witkampers een ploeg die moeilijk te kloppen is en bovendien weinig goals tegen krijgt. Middenvelder Bryan Brummelman voert momenteel de topscorerslijst aan bij Witkampers met vier doelpunten.

Historie

Afgelopen seizoen troffen AZC en Witkampers elkaar in de tweede klasse. De Zutphenaren verloren beide ontmoetingen (2-4 in Zutphen en 3-1 in Laren). De blauw-witten kwamen in beide wedstrijden aan de leiding, maar gaven de voorsprong toch nog uit handen. Mede doordat AZC puntloos bleef tegen de Larense formatie, daalde AZC af naar de derde klasse. AZC is dus gewaarschuwd en een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Zien we jou in Laren?

Het blijft nog even afwachten of de wedstrijd in Laren doorgaat gezien de vorst die op komst is. Desondanks gaan we er vanuit dat er zondag om 14:00 uur gewoon wordt afgetrapt voor deze topper. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Gilian Westemeijer uit Lemelerveld. AZC rekent op de support van vele AZC’ers. Hopelijk tot zondag in Laren.

Ga terug naar overzicht