A
Z
C

AZC vervolgt degradatiestrijd met thuiswedstrijd tegen SDC’12

In de jacht op lijfsbehoud krijgt AZC op zondag 14 mei SDC’12 uit Denekamp op bezoek. De formatie van oefenmeester Tom Polman hoopt dan goed gevolg te geven aan de overwinning op Vorden.

Afgelopen zondag stond het restant van de derby tegen Vorden op het programma. In deze 45 minuten rekenden de gehavende Zutphenaren op vakkundige wijze af met de dorpsclub (3-0). Daarbij viel op dat de blauw-witten de wedstrijd op een volwassen manier uitspeelden. AZC legde bovendien veel strijd en energie in de wedstrijd en creëerde daarnaast de nodige kansen. AZC kan dan ook met een goed gevoel terugkijken op deze wedstrijd en hopelijk kan de ploeg deze lijn zondag doortrekken. Het is momenteel ongekend spannend in de kelder van de tweede klasse I. AZC staat momenteel op een elfde plaats met evenveel punten als Vorden (12) en Lemelerveld (10). Het gat naar de veilige achtste plaats bedraagt 3 punten. De komende weken spelen alle degradatiekandidaten tegen elkaar, dus de ranglijst kan dan flink gehusseld worden.  AZC kan zondag weer beschikken over de spelers die tegen Vorden door vakanties of schorsingen afwezig waren. Tom heeft dus wat te kiezen.

SDC’12

Vorige week zondag viel het doek voor SDC’12 ondanks een 1-0 zege op Eilermark. Doordat concurrenten Lemelerveld en Vorden hun wedstrijden wisten te winnen konden de Tukkers niet meer hoger eindigen dan de twaalfde plaats, wat ook rechtstreekse degradatie betekent aan het einde van de rit. De ploeg uit Twente oogstte dit seizoen vaak lof voor het vertoonde spel, maar toch stond SDC’12 vaak met lege handen. Daardoor daalt de ploeg – na 7 seizoenen tweedeklasser te zijn geweest – af naar de derde klasse. Toch zal AZC vol aan de bak moeten. Tijdens de heenwedstrijd pakte AZC dankzij een benutte strafschop van Lucas Knip op de valreep een punt in Denekamp (2-2). Bovendien kunnen ploegen die zonder druk spelen Frank en vrij voetballen. AZC is dus gewaarschuwd.

Steun AZC

AZC wordt zondag tijdens deze degradatiekraker gesteund door pupillen van de week Joep Sieben en Finn Gabriel. Daarnaast rekent het vlaggenschip ook op jullie komst. De wedstrijd staat zondag onder leiding van Gerard Harmelink en begint om 14:00 uur. Tot dan.

Ga terug naar overzicht