A
Z
C

AZC wacht zondag 13 november streekderby met Vorden

Aanstaande zondag maakt AZC zich op voor de streekderby met Vorden. Een wedstrijd die altijd op het scherpst van de snede wordt gespeeld. De equipe van trainer Tom Polman moet een goed resultaat boeken om niet verder in de gevarenzone te belanden.

Afgelopen zondag verspeelden de Zutphenaren twee dure punten tegen Reutum (1-1). De blauw-witten waren de bovenliggende partij en na de openingstreffer van Stijn Hagemans kreeg AZC een aantal grote kansen om de wedstrijd voortijdig te beslissen. Uiteindelijk mocht de tweedeklasser keeper Nardo van den Broek dankbaar zijn dat hij in blessuretijd een strafschop stopte, waardoor AZC niet helemaal met lege handen achterbleef. Door de remise bivakkeert AZC nu op de 9e plaats in 2I. Met de wetenschap dat AZC het traditioneel lastig heeft in Vorden, is het van groot belang dat AZC geen nederlaag leidt tegen de Achterhoekers.

Vorden

Net als AZC is Vorden bezig aan een wisselvallig seizoen. De ploeg van trainer Wouter Schouten heeft evenveel punten als AZC, maar een slechter doelsaldo. Afgelopen zondag ging het voor de dorpsclub in blessuretijd mis bij Eilermark (3-3), waardoor de Vordenaren met een kater Glanerbrug verlieten. Vorden beschikt al jaren over dezelfde vaste kern en staat bekend als een vechtmachine die moeilijk te kloppen is. Momenteel is verdediger Sam Abbink de topscorer met 3 doelpunten.

Historie

Zoals gezegd heeft AZC het altijd moeilijk op sportpark ’t Grote Veld (tegenwoordig Europlanit Buiten Sportpark Vorden genoemd). Van de laatste vier edities in competitieverband wist AZC alleen in het seizoen 2018-2019 een punt uit het vuur te slepen (1-1). Luc Wassink tekende voor de gelijkmaker. Een leuke bijkomstigheid is dat Vorden-aanvaller Gijs van der Veen (zoon van oud-voorzitter William) de zwager is van Luc. Voor Luc dus een extra stimulans om als winnaar uit de strijd te komen, zodat hij zich tijdens de komende familiebijeenkomsten met de borst vooruit kan vertonen.

Kom ook!

AZC kan jullie steun zondag goed gebruiken en rekent dan ook op jullie komst. De derby staat onder leiding van Johan Buurman en begint om 14:30 uur. Zien we jullie dan?

Ga terug naar overzicht