A
Z
C

AZC wederom met lege handen

Het is AZC er wederom niet gelukt om een wedstrijd te winnen. Dit keer werd in Hengelo tegen BWO met 2-1 verloren.

Het begin van AZC was op zijn zachts gezegd erg vervelend te noemen. In de vierde minuut werd er door de rechtsbuiten van BWO een voorzet gegeven die in eerste instantie gemist werd door hun spits maar hierdoor op een ongelukkige manier tegen Quentin Joseph aankwam en hier vervolgens niet meer op kon reageren: 1-0. AZC trok na deze tegenslag meteen ten aanval en dit resulteerde ook in meerdere kansen. In de negende minuut was het Joey Steenbergen met een goede indraaiende vrije trap die op de paal belandde en in tweede instantie kon Raymond Steinvoort de bal niet tot doelpunt promoveren.

Doelpunt AZC

AZC merkte wederom dat er wat te halen viel. Via goed combinatiespel in de eerste helft kwamen wij tot meerdere kansen. De in de veertiende minuut gecreëerde kans was zelfs zo groot dat dit een goal opleverde via Stijn Hagemans. De grensrechter vlagde echter voor buitenspel, waardoor deze goal werd afgekeurd. Dit was één van de vele discutabele beslissingen die deze wedstrijd in zich had.

BWO verdubbelt de score

Bij de tweede goal van BWO was er wat meer aan de hand dan alleen het tegenkrijgen van een doelpunt. Iedereen op het sportpark van BWO was van hetzelfde overtuigd een handsbal van spits Krijn Terink, alleen was de scheidsrechter de enige die daar niet in mee wilde gaan. Er moet wel gezegd worden dat AZC meteen aan het appelleren was en de spits zo door kon lopen richting onze doelman Nardo van den Broek. De spits schoot de bal onhoudbaar en goed in: 2-0. Door deze goal botvierde AZC de frustratie op de scheidsrechter wat de Zutphenaren in de tweede helft absoluut niet hielp om een positieve draai te geven aan deze partij.

Op jacht naar de aansluiting

AZC probeert snel na de aftrap van de tweede helft te zoeken naar gaatjes in de defensie bij BWO om de aansluitingstreffer te forceren. Via meerdere aanvallen over de linker- en rechterflank kwamen er te weinig grote kansen om de aansluitingstreffer te maken. Daarnaast werden de kansen die er waren niet genoeg uitgespeeld om tot doelpunt te kronen. Het leek zelfs gedaan na de 3-0 voor BWO, maar deze werd ook afgekeurd wegens buitenspel.

Hectische slotfase

Na dit moment leek het af te stevenen op een 2-0 verlies, maar in het laatste kwartier werd het nog spannend. Eerst moest Mika Dekker een kwartier voor tijd het veld ruimen en kwam AZC doordoor met tien man te staan. Met een man minder probeerde AZC alles te doen wat het kon en kreeg zowaar een strafschop. Een duidelijke handsbal werd nu wel gezien. Lucas Knip benutte deze strafschop. AZC had met deze aansluitingstreffer nog enige hoop op gelijkmaker. Niet veel later kwam BWO er wederom met een counter uit. Raymond Steinvoort moest aan de noodrem trekken en kreeg ook een rode prent voorgeschoteld. Met negen  man en kon de wedstrijd niet meer keren en moest opnieuw een nederlaag slikken. De teleurstelling was groot omdat er wederom meer in zat. Echter moeten de punten nu toch echt eens gepakt worden om zowel het vertrouwen als het puntenaantal een boost te kunnen gaan geven.

AZC ontvangt Suryoye-Mediterraneo

Volgende week speelt AZC op het sportpark Hanzepark een wederom belangrijke pot, er wordt afgetrapt tegen de ploeg uit Enschede om 14:00 uur.

Opstelling AZC: Nardo van den Broek; Sven Calot, Quentin Joseph (Ronahi Aksan), Lucas Knip; Lars van Roon, Mark ter Horst (Siem Landman), Stijn Hagemans, Raymond Steinvoort; Joey Steenbergen, Luc Wassink (Necati Taskoparan), Mika Dekker.