A
Z
C

AZC zoekt nieuwe verenigingscoach/ Buurtsportcoach

AZC is per direct op zoek naar een nieuwe verenigingscoach/buurtsportcoach. Deze functie is tweeledig en kent zowel een maatschappelijke, wijkgericht karakter als verenigingskenmerken. Ben jij (of ken jij) de ideale persoon die ons potentieel verder kan benutten? Solliciteer dan direct!


De Zutphense voetbalvereniging AZC is er voor iedereen die houdt van voetbal en graag ziet dat voetbal een bindmiddel in de samenleving is. Betrokkenheid bij elkaar en de maatschappij vinden we belangrijk. AZC’ers zijn er voor elkaar, voor de club en doen graag een stapje extra om de wereld mooier te maken. 

Het takenpakket omvat een hoop dagelijkse- en wekelijkse werkzaamheden maar ook langetermijnprojecten. Hieronder een aantal voorbeelden uit de praktijk.

Buurtsportcoach

In de afgelopen jaren was het opzetten en coördineren van alle werkzaamheden rondom de realisatie van het Vitaal Hanzepark één van de belangrijkste pijlers. We zijn trots op het behaalde resultaat en de komende jaren gaat het er om – naast onze leden en onze partners van het Vitaal Hanzepark – zoveel mogelijk wijkbewoners te verleiden gebruik te maken van de voorzieningen. Daarvoor is al contact gelegd met de scholen, zorginstellingen en het asielzoekerscentrum. Het gaat er om deze contacten om te zetten in daadwerkelijk bezoek aan het Vitaal Hanzepark om samen te sporten en te bewegen in combinatie met optimaal gebruik van de accommodaties van het Hanzepark. Als buurtsportcoach speel jij bij deze ontwikkeling een zeer belangrijke rol. 

Verenigingscoach

Naast de hiervoor genoemde werkzaamheden als buurtsportcoach heb je ook een rol als verenigingscoach. Als verenigingscoach ben je het eerste aanspreekpunt voor leden, vrijwilligers en bezoekers. Verder ondersteun je in procesvraagstukken die de vereniging vooruit helpen.

Tenslotte ben je verantwoordelijk voor het organiseren van geld generende acties, zoals de Grote Club actie, collecte handicap NL en de Vriendenloterij. Daar horen ook acties bij met een breed maatschappelijke impact, zoals het aanvragen en binnenhalen van subsidies voor bijvoorbeeld het geven van fietslessen voor statushouders en huiswerkbegeleiding van Project-Z. Vervolgens geef jij  een goede uitvoering van deze acties.

Wie zoeken wij?

De inhoud van het takenpakket en de verschillende rollen is veelomvattend. Jij bent iemand die snel kan schakelen tussen beleid en uitvoering. Verder ben je soepel in de omgang, resultaatgericht en weet je precies waar de vereniging naar toe beweegt. Het is een functie voor 32 tot 36 uur per week. De startdatum en vergoeding regelen we in onderling overleg. Een meer uitgebreide taakomschrijving is beschikbaar op aanvraag.

Ben jij degene die een spilfunctie wil vervullen in de ontwikkeling van samenwerken tussen onze voetbalclub, het Hanzepark en de wijk? Wil jij het eerste aanspreekpunt en daarmee het gezicht zijn van AZC? Stuur dan voor 14 november 2023 je motivatiebrief en CV naar een van de volgende  mailadressen: verenigingscoach@azczutphen.nl of bestuurslid@azczutphen.nl.
Bel 06-20438692, als je meer wil weten.

Namens het bestuur,

Harry Matser

Ga terug naar overzicht