A
Z
C

AZC zondag op bezoek bij Eilermark

Na twee voetballoze weekenden pakt AZC zondag de draad weer op. Dan gaat de ploeg van trainer Tom Polman op bezoek bij Eilermark, een sleutelduel voor de aankomende weken.

AZC heeft een aantal hectische weken achter de rug. Allereerst het plotselinge overlijden van clubman Wim Verbeek. Vervolgens de vreselijk natuurramp in Turkije die bij de familie Köse flinke sporen naliet. Hartverwarmend waren de inzamelingsactie, de veiling na AZC-FC Suryoye en de benefietavond op 21 februari in de Buitensociëteit. Unieke activiteiten die AZC zo kenmerkt. De saamhorigheid was ontzettend groot en er is een hoop geld opgehaald voor Hatay. De belangrijke overwinning op Suryoye (1-0) paste perfect in dit plaatje. Door de zege hervond AZC de aansluiting met de middenmoot. In de afgelopen weken oefende de blauw-witten tegen vierdedivisionist Silvolde (1-3 verlies) en eersteklasser Voorwaarts (5-2 winst). Bij vlagen liet AZC in deze wedstrijden prima voetbal zien. Hopelijk trekken de Zutphenaren dit zondag door tegen Eilermark. Deze wedstrijd in Glanerbrug is een sleutelduel. Winst betekent namelijk dat AZC echt de aansluiting hervindt met de veilige plaatsen in 2I. Verlies houdt in dat AZC echt degradatievoetbal moet gaan spelen. AZC kampt nog met de nodige blessures en schorsingen. De wedstrijd tegen Suryoye liet zien dat dit geen probleem hoeft te zijn. AZC speelde met veel inzet en passie. Deze ingrediënten zullen zondag ook in de strijd gegooid moeten worden.

Eilermark

De formatie van oefenmeester Wesley Sanders bivakkeert momenteel op een keurige zesde plaats met 24 punten uit 15 wedstrijden. Wel hangt de Tukkers nog een tuchtzaak boven het hoofd naar aanleiding van ongeregeldheden na afloop van de wedstrijd tegen Vorden (3-3) op 6 november 2022. Hierdoor bestaat de kans dat Eilermark een aantal winstpunten moet inleveren. Dan zou de opgebouwde buffer met de ploegen die in hun nek hijgen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Historie

Op 9 oktober 2022 kwamen AZC en Eilermark elkaar voor het eerst tegen. In Zutphen gingen de bezoekers er in de slotfase met de winst vandoor (1-2).  Luc Wassink zorgde voor het Zutphense doelpunt.

Tot zondag?

AZC reist zondag met de bus af naar Glanerbrug. Je kunt nog mee met de bus, de kosten hiervoor zijn 5 euro. Wil je mee? Neem dan contact op met Felix Mulder. AZC kan jouw steun sowieso goed gebruiken in deze belangrijke fase van de competitie. De mannen van Tom rekenen dan ook op je komst. De wedstrijd begint zondag om 14:00 uur en staat onder leiding van arbiter David Maestre Rocha. Tot dan!

Ga terug naar overzicht