A
Z
C

AZC zondag op bezoek bij VVO

Op zondag 8 oktober treedt AZC in Velp aan tegen VVO. De ploeg van trainer Tom Polman hoopt dan een vervolg te geven aan de goede competitiestart.

Afgelopen zondag boekte AZC een relatief eenvoudige zege op KCVO (3-0). De blauw-witten creëerden een hoop kansen en boden het publiek vermaak. Het is zaak om deze lijn door te zetten. Op de geblesseerde Jamiro Steenbergen en Jarne Dekker na is de selectie fit. Hierdoor heeft Tom veel te kiezen. Dat beseft de spelersgroep ook, en daardoor houden zij elkaar ook scherp. Door de twee ruime zeges leidt AZC momenteel de dans in 3B. Dit brengt vaak een bepaalde druk met zich mee. Na de degradatie uit de tweede klasse hebben de Zutphenaren zich nog geen concrete doelen gesteld. Veel ploegen zijn onbekend, waardoor het lastig in te schatten is hoe sterk AZC daadwerkelijk is. Aan de resultaten te zien in deze klasse lijken alle clubs behoorlijk aan elkaar gewaagd en zal er iedere wedstrijd om 100 procent scherpte worden gevraagd. Dit zal zondag niet anders zijn.

VVO

De tegenstander van komende zondag kent met 1 punt uit 2 wedstrijden een valse start.  Tijdens de openingsronde ging de formatie van trainer Peter Gerritsen in eigen huis onderuit tegen Lochem (2-3), terwijl de geel-zwarten vorige week een punt pakten bij GSV’38 (1-1). In de persoon van Marco Corba heeft VVO een echte goalgetter in huis. Dit seizoen is hij goed voor de gehele productie van de Velpenaren, terwijl de aanvaller er vorig seizoen maar liefst 27 in schoot. AZC moet hem dus extra goed in de gaten houden. VVO eindigde afgelopen seizoen op de vijfde plaats. Omdat de eerste periodetitel werd bemachtigd speelde VVO voor promotie naar de tweede klasse. In de eerste nacompetitieronde was Quick 1888 echter te sterk.

Historie

AZC en VVO komen elkaar zelden tegen in competitieverband. De laatste keer was in het seizoen 2014-2015 in de derde klasse C. AZC wist dat te seizoen te promoveren naar de tweede klasse, terwijl VVO als elfde eindigde. Op sportpark De Pinkenberg was VVO met 3-1 te sterk voor de Zutphenaren. Roy Sluizeman scoorde namens AZC. De thuiswedstrijd werd een prooi voor AZC (2-1) dankzij twee doelpunten van Clay Havenaar.

Bokbierdag

Ondanks de concurrentie van de Nationale Bokbierdag hoopt het eerste elftal dat er veel AZC’ers naar Velp zullen afreizen. De wedstrijd staat onder leiding van David Maestre Rocha en begint om 14:00 uur. Hopelijk tot dan!

Ga terug naar overzicht