A
Z
C

Corona update: We mogen weer voetballen!

Door de aangekondigde versoepelingen mag er vanaf 15 januari 2022 weer volop gevoetbald worden. Daar zijn we als club ontzettend blij mee.  Wel gelden er nog een aantal regels:

  • Voorlopig mag er alleen getraind worden. Ook mag je onderlinge wedstrijden organiseren. Teams van buiten onze vereniging zijn dus vooralsnog niet welkom.
  • In de kleedkamers, de gang en de toiletten is het – voor iedereen die ouder is dan 13 jaar – verplicht om een mondkapje te dragen. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM.
  • De kleedkamers mogen weer gebruikt worden door iedereen. AZC’ers vanaf 18 jaar moeten in het bezit zijn van een geldig Corona Toegangsbewijs (CTB) om hiervan gebruik te mogen maken. Je moet je voorlopig dus thuis omkleden en douchen als je geen CTB hebt. Ook hier volgen we de richtlijnen van het RIVM.
  • Publiek is niet welkom. Dit betekent dat ouders en verzorgers hun kinderen buiten de poort moeten afzetten en ophalen.
  • De kantine blijft voorlopig gesloten. Wel kunnen trainers en begeleiders die in het bezit zijn van een geldig CTB in het jeugdhonk gratis een kopje koffie of thee halen (zelfbediening). Ook hier draag je een mondkapje.
  • Voor vrijwilligers van de club (zoals trainers en begeleiders) is het niet nodig om een CTB te hebben tijdens het uitvoeren van hun taken.

Houd je aan de regels

We doen een klemmend beroep op alle AZC’ers om je aan bovenstaande regels te houden. Onze club is al meerdere keren gecontroleerd door de gemeente. Daarbij heeft de gemeente nieuwe controles aangekondigd. Eventuele boetes gaan we dan ook op de overtreders verhalen.

Het is vervelend dat deze beperkingen er zijn, maar we kunnen in ieder geval weer voetballen.​ We wensen daarom alles AZC’ers veel voetbalplezier en we hopen dat de competities snel hervat mogen worden.

 

Ga terug naar overzicht