A
Z
C

Dames senioren AZC Walsen mee met André Rieu

Dankzij een geweldig initiatief van Agnes Dekker en Mirjam van der Kwast hadden 46 dames van AZC tussen de 60 en 90 jaar op zaterdag 9 juli de dag van hun leven. Zij waren aanwezig om het concert van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht bij te wonen.

 

Het was een dag waar de dames al drie jaar naar uit hadden gekeken. Niet alleen het concert was geweldig maar de hele dag was tot in de puntjes verzorgd. Aan alles was gedacht. De dames hoefden alleen maar de bus in te stappen nadat ze een tas met allerlei lekkers hadden gekregen voor onderweg. Al voor Brummen was iedereen voorzien van een advocaatje met heel veeeel slagroom of een lekker wijntje. Tot ieders verrassing werd er onderweg nog een keer gestopt bij Van der Valk in Stein. Daar stond een heerlijk buffet klaar. Twee dames van een theater/zanggroep, bedankten Mirjam en Agnes op originele wijze voor dit geweldige uitje.

Concert

En toen ging het op naar Maastricht met de uiterst vriendelijke chauffeur Freddy. Hij loodste de dames feilloos de stad door en zette ze af dicht bij het Vrijthof. Een aantal dames in een rolstoel en de rest lopend gingen onder aanvoering van Mirjam en Agnes richting de gereserveerde plaatsen. Wat een belevenis dat het nu eindelijk zover was dat ze echt op het Vrijthof waren. Het concert was in één woord: FANTASTISCH. De dames hebben gezongen, gedanst, meegedeind kortom elke minuut genoten. Moe maar voldaan kwam de bus om half 3 ’s nachts weer aan in Zutphen.

Idee

In 2019 ontstond het idee om de dames van AZC in de leeftijd van 60 en 90 jaar de dag van hun leven te bezorgen. Door gezondheidsredenen of andere redenen lukte het de dames zelf niet om zelfstandig een concert bij te wonen en zeker niet in Maastricht. Agnes Dekker en Mirjam van der Kwast, initiatiefneemsters van het idee, voegden de daad bij het woord en namen de organisatie op zich. Samen met enkele sponsoren – Hassink Letselschade Expertise, Club van Honderd van voetbalvereniging AZC, De Pelikaan, Slagerij Lammers en een particuliere sponsor – is het gelukt om een fantastisch programma inclusief vervoer aan te bieden aan de dames.

Ga terug naar overzicht