A
Z
C

Daverende start jubileumjaar

Met een ouderwets gezellige nieuwjaarsreceptie, die werd bezocht door meer dan 200 leden, is ons jubileumjaar op formidabele wijze van start gegaan. Hoogtepunt was de onthulling van het speciale jubileumtenue, waarin het eerste elftal alle wedstrijden in 2018 gaat spelen.

100 jaar AZC. We hebben er lang naar uitgekeken en eindelijk is het dan begonnen. De jubileum nieuwjaarsreceptie werd voorafgegaan door de gebruikelijke wedstrijd tussen ‘oud’ en ‘jong’ onder leiding van de coaches Jan Aalbers en Dick Brands. Het duel werd gewonnen door oud en de receptie begon dan ook met de uitreiking van G.J. Lammers bokaal door Johan Hendriks aan René Beltman, de aanvoerder van team oud.

Eerste nieuwjaarstoespraak
Daarna beklom onze nieuwe voorzitter Patrick Govaers het podium voor zijn eerste nieuwjaartoespraak. In een korte terugblik op 2017 riep hij met name het ongeluk met de paardentram in herinnering, dat vooral dankzij heldhaftig optreden van een aantal AZC-jeugdleden goed afliep. Patrick vertelde dat hij diepe bewondering en respect voor deze jongeren heeft en noemde hun namen een voor een op. Dat resulteerde in een luid applaus.

Vooruitblikkend op het nieuwe jaar ging Patrick in op de begeleidingsstaf van het eerste elftal. Want daarin gaat nogal wat veranderen. Naast trainer René Knuiman gaan ook Bert Sluizeman, Paul Brinkerhof en Gerrit van der Wal na vele jaren trouwe dienst met hun werkzaamheden stoppen. Het bestuur is samen met de commissie voetbal druk bezig met hun opvolgers. Patrick kon nog niet de naam van de nieuwe trainer bekend maken, maar de eerste stappen hiervoor zijn gezet. Het lijkt erop dat er een capabele vervanger voor René komt. AZC ligt goed in de markt gezien de kwaliteiten van de trainers die hebben gesolliciteerd. “Daar zitten  geen koekebakkers tussen, zo heeft assistent-trainer Marc Jansen mij verzekerd”, aldus de voorzitter.

Patrick kondigde ook aan dat er een nieuw beleidsplan komt. Even verraste hij de aanwezigen met de ambities van het nieuwe bestuur om in 2022 minimaal in de topklasse te spelen en een tribune te bouwen voor 5500 mensen. Allemaal onzin natuurlijk. De voorzitter nodigde alle leden wel uit voor een extra ledenvergadering op 19 februari  om serieus over het nieuwe beleidsplan en daarmee de toekomst van onze vereniging te praten.

Confettiregen
En daarna was het tijd om het jubileumjaar echt af te trappen. Samen met voorzitter Ronnie Brinkerhof van de jubileumcommissie drukte Patrick op een rode knop, waarmee ze een regen van confetti op de leden lieten neerdalen.

In een korte video werd vervolgens het jubileumprogramma gepresenteerd. Het hele jaar door zullen er  allerlei activiteiten en festiviteiten zijn, waarbij alle leden, van jong tot oud, aan hun trekken komen. Bijzondere evenementen zijn Women Only, een avond voor alle vrouwelijke leden (in april), Sterrenslag voor alle leden (juni) en de komst van FC De Rebellen, een team van ex-betaald voetballers (november). De hoogtepunten van het jubileumjaar zijn een feestelijke bijeenkomst met de onthulling van een herdenkingsteken op 31 juli, de oprichtingsdatum van AZC, en het jubileumweekend van 13 tot en met 16 september met de presentatie van het jubileumboek, reünie, receptie, feestavond en frühshoppen.

Zie hier het complete jubileumprogramma.

Jubileumtenue
Na een korte pauze verscheen de vrijwel voltallige selectie van het eerste efltal op het podium voor de presentatie van het jubileumtenue. Deze begon met een ludiek filmpje, waarin te zien is hoe zes AZC-leden, allemaal oud-spelers van het eerste elftal, in een witte limousine en met hulp van Ron Gerrits van onze hoofdsponsor Cinemajestic op zoek gaan naar een passend jubileumtenue. Het filmpje eindigt bij de deur van de kantine, waarna  ‘The men in black’ Dick Brands, Paul Brinkerhof, Arie Beekman, Nick Hagenbeek, Steef Dekker en Patrick Govaers zelf binnen kwamen lopen. Ze hadden koffertjes bij zich met daarin de nieuwe shirts. Het eerste shirt werd door Dick Brands overhandigd aan aanvoerder Frank Buurmeijer. Daarna kregen ook alle andere spelers hun shirt.

Na dit officiële deel was het nog lang gezellig in de kantine. Er was live muziek en de leden van de jubileumcommissie zorgden ervoor dat iedereen werd voorzien van een stevige hap boerenkool, zuurkool of hutspot met worst en spek.

Speciaal jubileumbier
Iedereen kon tijdens de nieuwjaarsreceptie ook kennis maken met Chamaven speciaalbier. De vier brouwers van Chamaven, een nieuw Zutphens biermerk dat is ontstaan uit vriendschap, lieten iedereen proeven. Veel leden maakten gebruik van de mogelijkheid om in te tekenen voor de speciale bierpakketjes met jubileumglas die dit jaar enkele keren zullen worden verkocht. De eerste bierpakketjes worden eind maart bij de wedstrijd AZC 1 – Vorden 1 uitgereikt.

Al met al is ons jubileumjaar geweldig van start gegaan. Dat belooft wat voor de rest van het jaar!

Ga terug naar overzicht