A
Z
C

Deelnemers Reinier van der Kwast BVO O15 toernooi bekend

Na een paar jaar afwezigheid is het BVO O15- toernooi van AZC terug van weggeweest. Op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei 2023, is het Hanzepark van AZC het decor van het toernooi met een internationaal tintje. Deze editie draagt de naam van Reinier van der Kwast. Afgelopen week kwam het deelnemersveld rond. De hoogste tijd dus om de namen van deze clubs bekend te maken.

De deelnemers

Het Reinier van der Kwast BVO toernooi kent 8 deelnemers. De zeven BVO’s reizen met hun onder 15 selectie af naar Zutphen. AZC doet mee met haar onder 17 ploeg. Het deelnemersveld ziet er als volgt uit

ADO Den Haag
AZC
De Graafschap
Excelsior Rotterdam
FC Emmen
FC Den Bosch
Go Ahead Eagles
Royal Antwerp

Emmen Debutant

Met het Belgische Royal Antwerp en clubs als ADO Den Haag, De Graafschap, Excelsior Rotterdam, FC Den Bosch en Go Ahead Eagles begroeten we oude bekenden. FC Emmen maakt op Hemelvaartsdag voor het eerst zijn opwachting in Zutphen.

Reinier van der Kwast

Reinier werd op 1 mei 1965 lid van AZC. Vanaf zijn jeugd voetbalde hij vele jaren in diverse teams gevoetbald. Maar al vroeg nam de basisschoolleraar naast het voetballen ook allerlei taken op zich, waardoor hij tot het kader van onze club ging behoren. Zo was Reinier onder andere lid van het jeugdbestuur. In 1985 nam hij zitting in het bestuur, waarin hij vanaf 1988 de functie van secretaris bekleedde. Hij was ook de oprichter van het jaarlijkse Sixday familietoernooi en het zaalvoetbaltoernooi rondom kerst. In 2011 werd hij benoemd tot erelid en tot het einde van zijn leven was hij zeer betrokken met de club AZC Zutphen. De laatste jaren volgde hij vooral de spelers die via AZC bij verschillende BVO’s speelden. Als eerbetoon aan deze clubman draagt het toernooi voortaan zijn naam. We zijn dan ook trots dat ons toernooi zijn naam gaat dragen.

Meehelpen?

De toernooiorganisatie kan wel wat extra handjes gebruiken. Lijkt je het leuk om mee te helpen bij de voorbereidingen op het toernooi of tijdens het toernooi zelf? Schroom niet en neem contact op met Mark Hagemans. Hij informeert je graag verder over de mogelijkheden.  

Houd ons in de gaten

In de aanloop naar het toernooi zullen we vaker van ons laten horen. Denk hierbij aan interviews, meer informatie over het toernooi, speciale acties en meer. Houd dus onze website en social media kanalen in in de gaten.

Ga terug naar overzicht