A
Z
C

Derby tegen Warnsveld startsein van terugronde

Op zondag 4 februari speelt AZC de gemeentelijke derby tegen Warnsveldse Boys. Het is voor de ploeg van trainer Tom Polman de eerste wedstrijd van de terugronde, nadat het alle clubs uit 3B een keer is tegengekomen. AZC wil een driepunter bijschrijven om op titelkoers te blijven.

 

Afgelopen zondag boekte de koploper een knappe 1-4 overwinning bij VDZ. De basis voor de zege werd in de eerste helft gelegd. De blauw-witten speelden bij vlagen uitstekend en lieten de Arnhemmers in de waan dat er niets te halen viel. Met 6 punten uit 2 wedstrijden is AZC goed uit de winterstop gekomen. Tijdens de derby tegen Warnsveld hoopt AZC deze lijn voort te zetten. Makkelijk zal dat niet gaan. Bij een derby gelden andere wetten en Warnsveld wil zich ongetwijfeld revancheren van de 6-2 nederlaag in eigen huis tijdens de openingsouverture.

Warnsveldse Boys

De dorpsclub ging vorige week in eigen huis onderuit tegen VVO (2-3).  Daardoor kende het elftal van trainer Michel Feukkink een valse start. De groen-witten staan momenteel op een zesde plaats. Dat is toch wel tegenvallend te noemen, want aan het begin van het seizoen werd meedoen om de prijzen geambieerd. Maar zoals gezegd is het seizoen pas halverwege en valt er na de winterstop nog alles te winnen. Geen man overboord dus. Een overwinning op AZC zou Warnsveld net dat zetje in de rug kunnen geven om aan een mooie reeks te beginnen.

Historie

AZC is bezig aan een goede reeks in eigen huis tegen de Boys. De laatste nederlaag dateert uit het seizoen 2007/2008, toen Warnsveld in de nacompetitie te sterk was  (1-2). De laatste editie van de derby in het seizoen 2021/2022 was een memorabele. Dankzij een benutte strafschop in blessuretijd van Luc Wassink boekte AZC een zwaarbevochten 2-1 zege op de dorpsclub (zie foto).

Livemuziek na afloop

De wedstrijd staat zondag onder leiding van arbiter Richard Makkinga.  Jonas Groen (JO12-2) mag met de aftrap verrichten met de door Jambe been en ondermode gesponsorde wedstrijdbal. Na de wedstrijd is er nog alle reden om even in de kantine te blijven hangen, want zanger Gerard Palts zorgt voor de muzikale omlijsting. Tot dan!  

Ga terug naar overzicht