A
Z
C

Donderdag Reinier van der Kwast JO15 BVO-toernooi bij AZC

Wie wordt de opvolger van FC Den Bosch?  Op donderdag 18 mei 2023 keert het Onder 15 BVO-toernooi terug bij AZC. Ditmaal draagt dit eendaagse evenement de naam van oud-AZC’er Reinier van der Kwast. Ook deze editie heeft een internationaal karakter een belooft een waar spektakel te worden. 

Na een succesvolle eerste editie in 2018 – in het kader van het 100-jarig bestaan van AZC – kreeg het toernooi in 2019 een vervolg. Door corona bleef het daarna stil in Zutphen. Tot dit jaar. Op Hemelvaartsdag kunnen de toeschouwers weer volop genieten van mooi voetbal en technische hoogstandjes van de toekomstige sterren. In de voorgaande edities zag het publiek onder andere spelers als AZ’er Mexx Meerdink – die onlangs de winnende strafschop binnenschoot bij de hoofdmacht tegen Anderlecht – en Youri Baas (toen Excelsior, nu Ajax 1) schitteren.

Deelnemers

Naast titelverdediger FC Den Bosch hebben ook regionale toppers als Go Ahead Eagles en De Graafschap hun komst toegezegd. Verder hopen deelnemers van het eerste uur FC Den Haag en Excelsior Rotterdam te schitteren op het AZC-complex. FC Dordrecht maakt voor het eerst hun opwachting. Met de Belgische topclub Royal Antwerp FC heeft de organisatie een heuse publiekstrekker weten te strikken. De spelers en technische staf van the great old verblijven tijdens hun verblijf in de Torenstad in gastgezinnen, zodat ze volledig uitgerust aan de aftrap zullen verschijnen. Namens thuisclub AZC geeft het JO17-elftal acte de précense.

‘We zijn blij dat we na 4 jaar we weer een sterk deelnemersveld bij elkaar hebben kunnen krijgen’, vertelt organisator Mark Hagemans. ‘We merken dat het toernooi erg leeft binnen de club. Dankzij de vele vrijwilligers hopen we er een mooie dag van te maken met leuke en spannende wedstrijden’.

Teammanagers en clinic

De organisatie haalt alles uit de kast om er een onvergetelijke dag van te maken. Zo zijn net als in de voorgaande edities spelers uit het G-team voor een dag de teammanagers. ‘Ze lopen dan ook de hele dag in de trainingspak van zo’n BVO rond. Echt schitterend’, vertelt medeorganisator Steef Dekker. ‘Ook krijgen de G-spelers tijdens de grote pauze een clinic van de trainers van De Graafschap en Go Ahead Eagels. Daarnaast is er een loterij met mooie prijzen. Verder zijn er na afloop van het toernooi nog prijzen voor de beste speler, beste keeper en beste AZC’er’, vult Hagemans aan.

Reinier van der Kwast

Zoals gezegd draagt het toernooi dit jaar de naam van wijlen Reinier van der Kwast. De voormalig schoolleraar – die in 2011 tot erelid werd benoemd – bekleedde diverse bestuursfuncties bij de Zutphense tweedeklasser. De laatste jaren volgde hij alle AZC’ers die door een BVO waren opgepikt. Als eerbetoon aan de overleden clubman draagt het toernooi nu zijn naam. ‘De familie van Reinier vond dit en erg mooi gebaar en reageerde hier zeer positief op’, aldus Dekker.

Programma

Op Hemelvaartsdag staat om 10:00 uur de openingswedstijd tussen AZC en Go Ahead Eagles op het programma. Om 16:40 uur staat de finale gepland. De toegang is gratis.  Meer informatie over het toernooi staat op de website: www.reiniervanderkwastbvotoernooi.nl  

 

Ga terug naar overzicht