A
Z
C

Eerste elftal neemt in stijl afscheid van trainer Tom Polman

Op zaterdag 8 juni nam het eerste elftal afscheid van trainer Tom Polman, die AZC na zes jaar inruilt voor De Bataven uit Gendt. Het werd een memorabele dag voor Tom. Een terugblik.

Tegen de klok van 12 uur kwam de Limousine van Partylimoverhuur voorgereden bij AZC. Dit keer niet voor een bruiloft of een feestje, maar voor het afscheid van trainer Tom Polman.  Volledig in het geheim voor de trainer, maar in samenspraak met zijn vrouw Sanne was er een verrassende dag georganiseerd.

En het bleek daadwerkelijk een echte verrassing voor Tom. Aangekomen bij zijn huis in Lichtenvoorde kwam de limousine met veel bombarie aanrijden waardoor Tom noodgedwongen naar buiten kwam om te kijken wat er gebeurde in de normaal o zo rustige straat. Eenmaal buiten werd het duidelijk dat de dag wat anders zou worden dan hij in de ochtend had verwacht. Stomverbaasd en onverwacht pakt hij zijn spullen. Tom werd door een aantal selectiespelers meegenomen naar Zutphen en de dag kon beginnen met het eerste biertje in de limo!

Smaak aan de kade

Eenmaal aangekomen in Zutphen werd Tom meegenomen naar het festival ‘smaak aan de kade’ om het biertje weg te spoelen bij de stand van trotse sponsor De Pelikaan (en tevens van aanvaller Luc Wassink) met een bak koffie. Vervolgens begaven zij zich richting AZC met een tussenstop de Wijnhuistoren om ook Lucas Knip even een groet te brengen. Rond 14:45 uur begon het programma voor de rest van de selectie en kwamen steeds meer spelers aan bij de kantine van AZC. Bij een afscheid als deze hoort een outfit en met de samenwerking van Houx Sport kwamen we met een shirt voor Tom die hij tijdens de dag trots bleef dragen.

Voetgolf

De activiteit die volgde was voetgolf in Bussloo. Hier kon Tom het nog één keer voordoen aan zijn selectie. Het plezier bij de selectieleden spatte ervan af. Ook bij Tom was het fanatisme terug te zien. Uiteindelijk was het niet Tom die deze strijd wist te winnen maar Mark ter Horst ging er met de prijs vandoor! Hierna namen we een drankje en vervolgden we onze weg naar de AZC-kantine om ons op te maken voor het eten en een terugblik op zes seizoenen Tom Polman bij AZC.

Ook het eten bij AZC was een groot succes! Het eten werd klaargemaakt door de moeder van Jimmy Joseph. Het was goed zichtbaar dat niemand dit aan zich voorbij liet gaan. Twee of drie porties werd hier dan ook niet uitgesloten. Nogmaals dank voor het regelen, Jimmy en familie.

Quiz

Na het eten werd de avond afgesloten met een terugblik op de laatste zes jaar. Deze werd gestart met een prachtig filmpje over ‘zes bewogen seizoenen bij AZC’. De organisatie had een quiz in elkaar gezet met vragen over AZC, Tom persoonlijk en een aantal spelers. In groepen van drie of vier spelers gingen de teams de strijd aan tegen Tom, die het in zijn eentje moest laten zien. Tijdens deze quiz was het voornamelijk lachen door de foto’s die getoond werden en schrikken van antwoorden over bijvoorbeeld het verkregen aantal kaarten. Een ander hoogtepunt was dat Tom in de zes jaar maar liefst 19 spelers in de competitie liet debuteren in AZC 1, van jeugdspelers tot nieuwelingen. Tom hield zich meer dan goed staande en wist veruit de meeste punten binnen te halen. Het was duidelijk te merken dat deze zes jaar hem goed zijn bijgebleven en niet snel zal gaat vergeten! 

Afsluiter

Na de quiz werd Tom voor het laatst naar voren geroepen om onze dankbaarheid uit te spreken en hem een cadeau te mogen overhandigen!

Het laatste woord was aan Tom die benadrukte wat voor een fijne tijd hij bij AZC heeft gehad met hoogte- en dieptepunten, zowel privé als met AZC. De mensen die hij heeft mogen ontmoeten en de twee kampioenschappen die we hebben mogen vieren in de seizoenen 2021/2022 en 2023/2024.

Na deze mooie avond werd het afscheid afgesloten in de stad met een drankje in Café Old Dutch, het werd een late avond…

Tom Polman, bedankt en heel veel succes bij De Bataven!

Via deze weg willen wij een speciale dank uitspreken aan Sanne Polman-Tenten voor de ondersteuning en het stilhouden van deze verrassing, Freddy Burgers voor het maken van de foto’s en Gerrit van der Wal voor de ongekende steun aan ons eerste elftal.

Ga terug naar overzicht