A
Z
C

G-teams genieten van Oranje

Hebben de G-teams van AZC de ommekeer in de prestaties van het Nederlands Elftal meegemaakt? Dat zou zo maar kunnen. Een groep van ruim dertig spelers en begeleiders zag Oranje in de Johan Cruyff Arena met maar liefst 3-0 winnen van aartsrivaal Duitsland. Alle drie Oranje-doelpunten werden met luid gejuich begroet.

Het bezoek aan de wedstrijd in Amsterdam was de jubileumactiviteit voor de G-spelers in het kader van het 100-jarig bestaan van AZC. De spelers hadden er weken naar uit gekeken en de stemming zat er dan ook gelijk goed in. Dat kwam mede omdat beide G-teams eerder op de dag nog hadden gevoetbald en gewonnen!. G1 won de altijd lastige uitwedstrijd tegen De Esch in Oldenzaal met 1-2 en G2 legde thuis Loenermark G1 met 9-3 over de knie.

Nadat iedereen even naar huis was geweest om iets oranjes aan te trekken, verzamelden de spelers zich kort voor vijven in de AZC kantine, waar de kantinecommissie had gezorgd voor patat met een frikandel of een kroket. Ook kreeg iedereen een goodybag uitgereikt met wat lekkers voor onderweg. Hier had Mirjam van der Kwast van de jubileumcommissie voor gezorgd.

Oranje prullaria
Om half zes kwam de bus van Berkhout voorrijden en ging het richting Amsterdam. In de bus werden de sjaaltjes, plastic oranje hamers, hoofddeksels en andere oranje prullaria, waar Mirjam ook voor had gezorgd, uitgedeeld.

Spannende wedstrijd
Onderweg was er een korte file maar ruim op tijd arriveerde de bus bij de Arena. Toen werd het even spannend voor de begeleiders. Ze moesten de hele groep veilig door de drukte rond het stadion loodsen en op hun plaatsen op de tribune krijgen. Maar ook dat ging zonder problemen. Iedereen zat er helemaal klaar voor toen de wedstrijd begon.

En wat voor wedstrijd! Eerst zorgde Virgil van Dijk met zijn kopbal voor 1-0. Wat was het daarna spannend, zeker toen de Duitsers het Nederlands Elftal in de tweede helft flink onder druk zetten. Groot was de ontlading dan ook toen Memphis Depay en Georginio Wijnaldum met hun doelpunten vlak voor tijd de Oranjewinst veilig stelden. Wat leverde dat een geweldige sfeer op in het stadion.

Na de ereronde van de spelers om het publiek te bedanken was er ook nog het afscheid van de oud-internationals Dirk Kuijt en Rafael van der Vaart en daarna was het tijd om de bus weer op te zoeken. Om kwart voor een was de hele groep weer terug in Zutphen. Het was een geweldige avond waar iedereen met heel veel plezier op kan terugkijken.

De G-spelers bedanken iedereen van AZC die deze onvergetelijke trip mogelijk hebben gemaakt!

Ga terug naar overzicht