A
Z
C

G-voetbal AZC maakt mooie stappen voorwaarts

In de afgelopen maanden nam een enthousiaste groep vrijwilligers van de Zutphense voetbalvereniging AZC deel aan een ondersteuningstraject. Wat begon met een pitch om het G-voetbal bij AZC  verder te professionaliseren, leidde ertoe dat er een mooie stip op de horizon is gezet.

AZC kon via de Rabobank een beroep doen op procesbegeleider Wilco Huisman (Huisman Sportmanagement & Advies).  Het ondersteuningstraject startte in mei 2022 en eindigde na de derde bijeenkomst op maandag 22 augustus 2022. 

G-voetbal

De startbijeenkomst in mei met de groep vrijwilligers en bestuurders stond in het teken van kennismaking en intern onderzoek. Via werkvormen werd informatie opgehaald over de huidige situatie bij het G-voetbal. Onderdelen die aan bod kwamen waren onder andere:

  • Waarover ben je tevreden?
  • Over welke onderdelen ben ontevreden?
  • Waar heb je momenteel geen zicht op met betrekking tot het G-voetbalaanbod?

Vanuit deze input werkten we verder aan een gezamenlijke stip op de horizon voor het G-voetbal. De stip is als volgt samengevat:  ‘Een toekomstbestendige G-voetbalafdeling, van, voor en door leden.’

Actiegroepen

Om deze stip op de horizon te bereiken stelden we diverse actiegroepen samen. Aan de hand van vier beleidsthema’s gaven we hier vervolgens invulling aan. Jan Itjang (voorzitter commissie voetbal) is blij met de ondersteuning vanuit de Rabobank.  ‘Door de steun van een externe professional als Wilco en het opgestelde actieplan, zetten we met zijn allen stappen voorwaarts.’

KNVB en Rabobank

Tijdens de afsluitende bijeenkomst van het traject waren ook Niels Ronk van Rabobank Noord-Oost Achterhoek en Marcel Geestman van de KNVB uitgenodigd. Op deze avond werd de eerste uitwerking van de actieplannen door de actiegroepen gepresenteerd. Er ontstonden mooie discussies en nieuwe inzichten. Nieuwe input die de vrijwilligers in de verdere uitwerking van de actieplannen weer mee kunnen nemen.

‘Die stip voor het G-voetbal zien we en daar moeten we met elkaar naartoe. Als wij eind volgend jaar onze vier actiepunten hebben bewerkstelligd, hebben we als vereniging een fantastisch resultaat bereikt en kunnen we weer nieuwe doelen stellen’, aldus Itjang.

Ga terug naar overzicht