A
Z
C

G-voetballers zwaaien hun sterspeler uit

De G-voetballers van AZC hebben donderdagavond in de kantine afscheid genomen van hun ploeggenoot Rein Martensen. Rein heeft 20 jaar bij AZC gevoetbald, maar verlaat de club nu omdat hij verhuist naar Katwijk.

Rein was niet zo maar een speler. “Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat je met afstand de allerbeste voetballer bent die we hier ooit in onze G-teams hebben gehad”, zei Eric Weustink, een van de begeleiders van het G-voetbal, toen hij Rein bij diens afscheid toesprak.  

AZC is begin deze eeuw met de afdeling G-voetbal begonnen. Rein was er bij vanaf het allereerste begin. Vooral dankzij zijn voetbalkwaliteiten speelde AZC G1 in de beginjaren op het hoogste niveau en werden er regelmatig  kampioenschappen binnengehaald. Rein speelde altijd in de spits en zorgde voor de doelpunten. Zijn medespelers hadden voor zijn afscheid dan ook een groot spandoek gemaakt met de tekst: ‘Rein bedankt voor alle doelpunten’.

Naarmate de leeftijd vorderde ging Rein op een wat lager niveau voetballen. Hij bleef zelf veel scoren, maar zorgde er ook heel vaak voor dat zijn medespelers die met minder kwaliteiten gezegend waren, een doelpunt konden maken.

Rein Martensen is echt belangrijk geweest voor de ontwikkeling van het G-voetbal bij AZC. Daarom is hij in 2018 bij ons 100-jarig bestaan benoemd tot Speler van Verdienste. Dat was heel bijzonder, omdat deze onderscheiding tot dan toe alleen werd gegeven aan spelers van het eerste elftal.

Ineke Zondervan overhandigde namens AZC een ingelijst shirt aan Rein. Dit kan hij in zijn nieuwe woonruimte in Katwijk ophangen, ter herinnering aan 20 geweldige voetbaljaren in Zutphen. Na de overhandiging van dit cadeau werd Rein luidkeels toegezongen door zijn medespelers: Reintje bedankt, Reintje bedankt…  

Rein Martensen (in het midden met groen jack) omringd door zijn medespelers en de begeleiders van het G-voetbal bij AZC. Op de achtergrond het spandoek dat de spelers voor zijn afscheid hadden gemaakt. 

Ga terug naar overzicht