A
Z
C

In Memoriam Henk Bolthof

Op donderdag 10 maart is Henk Bolthof (84) overleden. Henk was Lid van Verdienste en al sinds 1 maart 1949 lid van AZC. Daarmee was hij de AZC’er, die het langst lid was van onze vereniging.

Henk (geboren op 4 november 1937) was een jongen van de Voormars. Het was dan ook vanzelfsprekend dat hij lid werd van AZC. Voor veel van zijn leeftijdsgenoten uit die oude Zutphense volksbuurt, onderdeel van het Marswegkwartier, gold hetzelfde.

Op het voetbalveld viel Henk op door zijn lengte. Daarbij had hij een heel behoorlijke techniek. In het jubileumboek dat is verschenen bij het 100-jarig bestaan van AZC komen we hem voor het eerst tegen op de kampioensfoto van het B-juniorenelftal dat in het seizoen 1952-1953 kampioen werd. Later heeft hij heel wat jaren gevoetbald in het tweede elftal, voornamelijk als linksbinnen. Ook met dat elftal werd hij kampioen in het seizoen 1960-1961. Toen Henk wat ouder werd heeft hij nog heel lang gevoetbald in de lagere seniorenelftallen.

Henk was een vriendelijke man, die zich zeer betrokken voelde bij de vereniging. Op de ledenvergaderingen was hij vrijwel altijd aanwezig. Zo ook op de jaarvergadering van 2019. Daar werd hij door voorzitter Patrick Govaers gehuldigd voor zijn 70-jarig lidmaatschap.

Henk heeft veel voor de club gedaan. Hij heeft tal van werkzaamheden verricht in en aan het clubgebouw, de kleedkamers en rond de velden. Hiervoor is hij door de club dan ook benoemd tot Lid van Verdienste. Henk trad echter nooit op de voorgrond. Dat paste niet bij zijn bescheiden, rustige karakter. Veel liever deed hij zijn werk op de achtergrond. Daarmee heeft hij zijn sporen voor de club meer dan verdiend.

Henk was het laatste nog overgebleven lid van de oude middagploeg – de voorloper van de huidige veegploeg -, een groep gepensioneerde leden, die op doordeweekse dagen allerlei klusjes uitvoeren op de accommodatie: lijnen kalken, velden onderhouden en kleine reparaties verrichten. Henk was vooral de man van het ijzerwerk. Als er strips moesten worden gemaakt om de reclameborden aan op te hangen, dan was hij de aangewezen man. Zo was hij zeker twee á drie keer per week bij AZC. Alleen als het mooi weer was wilde hij nog wel eens een keertje overslaan, om fijn te gaan fietsen met zijn vrouw Hilly.

AZC is Henk veel dank verschuldigd. We zullen hem missen. Wij wensen Hilly en de overige familieleden heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Het bestuur van AZC

 

De uitvaart van Henk Bolthof is aanstaande donderdag 17 maart om 11.45 uur in Crematorium de Omarming te Zutphen.

Ga terug naar overzicht