A
Z
C

Informatie over het Jubileumweekend

Jubileumweekend 100 jaar AZC
   Wat gaat er allemaal gebeuren?

We kijken er allemaal al heel lang naar uit, maar binnenkort gaat het dan toch echt los. Met vier dagen vol festiviteiten vieren we dat AZC 100 jaar bestaat. Hier kun je lezen wat er allemaal te gebeuren staat tijdens het jubileumweekend van donderdag 13 tot en met zondag 16 september.

Heel veel leden zijn al lange tijd bezig met de voorbereiding van dit weekend, dat het absolute hoogtepunt zal zijn van ons jubileumjaar. Alles is geregeld om er een groot feest van te maken voor alle leden en iedereen die bij onze vereniging is betrokken.

Inrichting kantine en opbouw feesttent
Op maandag 10 september wordt al begonnen met de opbouw. Eerst is de kantine aan de beurt. Hier wordt een expositie ingericht over de 100-jarige historie van AZC, met vooral heel veel foto’s. In kantine vinden tijdens het jubileumweekend diverse activiteiten plaats.

Maar daarnaast komt er ook een grote feesttent. Deze wordt op woensdag 12 september opgebouwd  op het parkeerterrein tegen het AZC-complex aan, aan de kant van de spoorlijn.

Deze feesttent wordt voorzien van een groot podium, professioneel geluid en licht en een grote bar. Daarnaast blijft er genoeg ruimte over voor ruim vijfhonderd mensen om feest te vieren. Bij de tent komen aggregaten voor de energievoorziening, extra toiletten en een  vuilniscontainer om het afval efficiënt en verantwoord af te kunnen voeren.

Naast de kantine zal ook het terras tussen de keuken en het hoofdveld worden ingericht.

Muntenverkoop
Ook komt er een wagen voor de verkoop van consumptiemunten. Deze zal het grootste deel van het weekend bij de feesttent staan. Tijdens het weekend kunnen hier munten worden gekocht á 2 euro per stuk. Deze munten kunnen worden gesplitst in twee halve munten. Een kop koffie kost bijvoorbeeld een halve munt. Met de munten kan het hele weekend zowel aan de bar in de kantine als in de feesttent worden betaald.

Als alles is opgebouwd, begint op donderdag het programma. Per dag ziet het programma er als volgt uit:

Donderdag 13 september: Boekenbal

Het begint op donderdagavond 13 september met het Boekenbal in de kantine. Hier wordt het jubileumboek gepresenteerd, waaraan jarenlang is gewerkt onder aanvoering van clubarchivaris Freddy Burgers. Het resultaat van deze enorme klus is een schitterend boek van 672 pagina’s vol foto’s en teksten over de hele geschiedenis van AZC.

Dit boek is financieel mogelijk gemaakt door de Club van 100. Hierdoor hebben de leden het voor een relatief gering bedrag kunnen kopen. Ongeveer 350 mensen hebben een boek gekocht. Zij hebben allemaal een uitnodiging ontvangen om hun exemplaar tijdens het boekenbal op te komen halen. Vanwege de verwachte drukte en de beperkte ruimte in de kantine is het boekenbal alleen toegankelijk voor mensen die een boek hebben gekocht.

De kantine is deze avond vanaf 19.00 uur geopend. Om 20.00 uur begint het programma. Dit is tevens het startschot voor het jubileumweekend. Direct daarna volgt de presentatie van het boek. Na afloop van de presentatie, die ongeveer een half uur zal duren, kan het boek op verschillende plekken in de kantine worden afgehaald. Daarna is iedereen van harte welkom om nog even te blijven. Uiterlijk om 24.00 uur is het boekenbal afgelopen.

Vrijdag 14 september: Reünie

Dit is de dag van de reünie. Deze zal hoofdzakelijk in de feesttent plaatsvinden. Hier worden vanaf 17.00 uur de spelers (en hun partners) ontvangen, die zijn uitgenodigd om deel te nemen aan een klein toernooi. Zij krijgen eerst een maaltijd aangeboden. Daarna spelen ze in zes teams  vanaf 18.30 uur op het kunstgrasveld onderlinge wedstrijden. De spelers zullen gekleed zijn in historische tenues. Dit zijn de tenues waarin AZC in het verleden heeft gespeeld. We hebben namelijk niet altijd gevoetbald in het blauw en wit zoals we dat nu kennen. Publiek is natuurlijk van harte welkom om bij deze wedstrijden te komen kijken.

Het is een kort toernooi, dat om 19.30 is afgelopen. De spelers gaan dan douchen en omkleden om op tijd terug te zijn in de tent. Hier begint om 20.00 uur de reünie (inloop vanaf 19.30 uur) met live muziek en een paar nostalgische onderdelen. Maar vooral is er alle gelegenheid om medespelers van vroeger te ontmoeten en herinneringen op te halen. We hebben ons best gedaan om zo veel mogelijk mensen op te sporen en uit te nodigen. Iedereen die ooit bij AZC heeft gepeeld, is welkom. Niet alleen leden die hun voetbalschoenen al aan de wilgen hebben gehangen, maar natuurlijk en vooral ook oud-leden, die met veel plezier terugdenken aan hun voetbaljaren bij AZC en graag nog eens terugkeren. De reünie zal tot 24.00 uur duren. De minimale leeftijd voor de reünie is 18 jaar.

Zaterdag 15 september: Jeugdactiviteiten, receptie, feestavond

Dit wordt een lange en drukke dag. We starten ’s morgens om 10.00 uur met spelactiviteiten voor de jeugd. Deze vinden plaats op het kunstgrasveld. Het einde is om 15.00 uur met de prijsuitreiking. Tot die tijd wordt de jeugd in de watten gelegd met eten en drinken.

Terwijl buiten de spelactiviteiten gaande zijn, begint binnen in de kantine de jubileumreceptie voor genodigden. Hiervoor zijn mensen de KNVB, de gemeente Zutphen, vertegenwoordigers van voetbal- en sportverenigingen en andere organisaties uitgenodigd. De inloop is vanaf  14.00 uur. De receptie begint om 14.30 en zal tot 17.00 uur duren.

Dan is er heel even rust voor wat ongetwijfeld het hoogtepunt van het weekend gaat worden: de feestavond voor de leden, hun partners, vrijwilligers en donateurs van AZC. Met muziek van de Dirty Daddies, de populairste coverband van Nederland. Zij zullen twee sets van een uur spelen.

Hoe populair de Dirty Daddies zijn kun je zien in deze reportage die de NOS eerder dit jaar maakte. In oktober geven ze een uitverkochte show in Afas Live in Amsterdam, in het jubileumweekend zijn ze bij AZC!

Zie hier een promovideo van de Dirty Daddies.

Tussendoor zijn er optredens van een dj. De tent is open vanaf 19.30 uur, de aanvang is om 20.00 uur. De feestavond is 0.30 uur ten einde. Om 01.00 uur moet de tent leeg zijn.

Strikt alcoholbeleid
De feestavond is voor alle volwassen leden en de oudere jeugd. Omdat er dus ook jongeren jonger dan 18 jaar aanwezig zullen zijn, geldt een strikt alcoholbeleid. Alleen personen vanaf 18 jaar kunnen aan de bar bier en andere alcoholische dranken kopen. Om hierop controle te kunnen uitoefenen worden bij de ingang van de tent polsbandjes uitgereikt aan jongeren van 18 tot 25 jaar. Zo is voor het barpersoneel eenvoudig te zien wie wel en wie niet alcohol mag kopen.

Zondag 16 september: Frühschoppen

Het jubileumweekend wordt op zondag besloten met het Frühschoppen. Een beetje duf in je hoofd vanwege de feestavond? Toch komen! Vraag aan de leden die er 10 jaar geleden ook bij waren toen AZC 90 jaar bestond en zij zullen je vertellen hoe onvergetelijk dit spektakel was. Dit mag je absoluut niet missen!

De tent is open vanaf 10.00 uur. We beginnen met koffie, maar er komt ook een haringkar en een kraam met braadworsten. De jubileumcommissie heeft voor deze gelegenheid speciale bierpullen laten maken. Deze kun je kopen voor 5 euro. Voor dat bedrag wordt hij de eerste keer ook gevuld met bier. Daarna kun je de pul elke keer opnieuw laten vullen. Dan betaal je alleen de inhoud. Na afloop mag je de bierpul houden.

Voor het muzikale vertier zorgen ‘s morgens eerst de Isseltaler Musikanten, een toonaangevende blaaskapel die gespecialiseerd is in de Böhmische Egerländermuziek. Dit orkest speelt Egerländerblaasmuziek zoals het bedoeld is. Ze onderscheiden zich als Egerländerkapel van andere blaasorkesten, zoals de Tiroler-, Beierse- of boerenkapel.  Zij doen dit door gebruik te maken van originele Egerländerarrangementen, die met een speciale orkestbezetting in de juiste muzikale opvatting worden gespeeld. De Isseltaler Musikanten vertolken deze vrolijke, melodieuze klanken dan ook met de originele instrumenten, zoals de flügel- en de tenorhorn.

Bekijk hier een promovideo van de Isseltaler Musikanten.

’s Middags is het de beurt aan Wir sind SPITZE. Dit is een powerband uit de Zuid-Limbugse heuvels, die de beste volksmuziek, dance, schlagers en de nieuwste hits speelt. Ze brengen een interactieve show waarin humoristische acts zich in hoog tempo afwisselen met hun eigen mash-up brouwsels voorzien van dikke blazers en een vingervlugge accordeon.

Bekijk hier een video voor een impressie.

Het Frühschoppen is toegankelijk voor jong en oud. Ook hier zal daarom een strikt alcoholbeleid worden gehanteerd: er wordt alleen alcohol geschonken aan mensen van 18 jaar en ouder (zie nadere uitleg bij de feestavond).

 

Ga terug naar overzicht