A
Z
C

Interview Felix Mulder mbt Unicef Jubileum toernooi

Nog maar drie nachtjes slapen en dan is het zover. A.s. zaterdag barst het spektakel los bij AZC tijdens het Unicef Jubileum Toernooi. Tussen de grootmachten van de BVO’s zal AZC JO 17-1 zich staande moeten houden. Aanvoerder Felix Mulder, die de club met de paplepel kreeg ingegoten, heeft er het volste vertrouwen in: “Als één team en puur op werklust gaan we het doen!”

Wie ben je en wat is jullie rol bij AZC JO 17-1?

Felix: “Ik ben Felix Mulder en ik ben 16 jaar. Ik ben de aanvoerder van het team en speel in de aanval. Ik zit al vanaf mijn vierde op voetbal en heb altijd bij AZC gespeeld, dus ik ben al heel lang betrokken bij de club. Toen vond ik het altijd al leuk en ik ben nooit meer gestopt. Mijn vader zat ook bij AZC, hij is ook al vroeg begonnen met voetballen en dankzij hem ben ik ook bij AZC gekomen.”

Hoe ziet jullie voorbereiding op het toernooi eruit?

“We hebben natuurlijk onze normale competitie gehad en we trainen twee keer in de week. We hebben niet per se een speciale voorbereiding op het toernooi zelf. Afgelopen zaterdag hebben we nog wel Sixday gehad, een soort vriendentoernooi. Daar speelden we de laatste wedstrijdjes voor het toernooi. Voor de rest blijven we twee keer in de week trainen en dan zullen we zien hoe ver we komen.”

Hoe schat je jullie kansen in op het toernooi?

“We komen natuurlijk altijd om te winnen. Dat lijkt me logisch, als je een toernooi of een wedstrijd speelt wil je hem altijd winnen. Maar we zijn ook tevreden als we de top drie halen. Dus als we in de finale komen of derde worden dan zijn we meer dan tevreden. Je komt altijd voor het hoogst haalbare en dat is winnen, dat moge duidelijk zijn. Dus we gaan de tegenstanders laten zien wat we kunnen.”

Welke ploeg is jullie grootste concurrent?

“Als ik het zo hoor van de spelers van De Graafschap, dan is ADO Den Haag één van de sterkere ploegen. Die hebben het de topclubs Ajax en Feyenoord heel lastig gemaakt. Dus ik denk dat dat één van de betere ploegen is op het toernooi. Natuurlijk kan je nooit inschatten hoe het precies verloopt, maar ik denk dat ADO de grootste tegenstander is voor ons. Het is ook de grootste club die meedoet aan het toernooi. Ik vind het persoonlijk erg leuk dat er nog een amateurclub meedoet: HHC. Ik ken de club, want ik volg veel voetbal. In het bekertoernooi hebben ze het vorig jaar goed gedaan. Misschien dat ze ooit weer een stunt leveren in de beker.”

Wat maakt jullie team een gevreesde tegenstander?

“Ik denk dat wij met veel vrienden bij elkaar een goed collectief vormen en goed samen kunnen spelen. En wij moeten het nu hebben van onze fysieke kracht, aangezien we natuurlijk allemaal één of twee jaar ouder zijn dan de andere spelers. Ik denk dat daar onze krachten moeten gaan liggen, want technisch gaan we het zwaar krijgen. Als ik sommige spelers zie van De Graafschap of Go Ahead Eagles, dan denk ik dat we technisch behoorlijk onderdoen. En natuurlijk moeten we als één team de hele tijd blijven werken. Ik heb altijd het idee dat je kracht samen het belangrijkste is. Je kunt zo goed voetballen als je wilt, maar als je geen strijd levert dan kom je er ook niet. Dus ik denk dat daar het meest te halen valt. We moeten zo goed mogelijk laten zien op het toernooi dat we als één team voetballen. Puur op werklust gaan we het doen. Dat gaat ook gebeuren hoor, daar heb ik het volle vertrouwen in.”

 Waar kijk je het meest naar uit?

“Ik kijk het meest uit om te spelen tegen De Graafschap, aangezien ik daar een aantal spelers van ken. Onder andere Stijn Hagemans, want hij heeft ook bij AZC gevoetbald. Maar in totaal wordt het natuurlijk een hele gezellige dag en gaan we ons uiterste best doen. Ik hoop ook dat het druk wordt, voor de club en voor Unicef, waardoor ook wat binnengehaald kan worden. Dat vind ik nog het belangrijkste.”

Meedoen is belangrijker dan winnen: eens of oneens?

“Absoluut! Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de winst, maar met zo’n toernooi moet je gewoon blij zijn dat je mee mag doen. Ik heb nu geluk dat ik in het team zit, was ik een jaar ouder geweest dan had ik het niet mee mogen maken. Dus daarom vind ik meedoen belangrijker dan winnen. Ik zeg niet dat ik het niet wil winnen, winnen hoort erbij en blijft natuurlijk ook belangrijk, dus we gaan er wel alles aan doen. Maar ik vind meedoen uiteindelijk wel belangrijker.”

Tot slot: wie gaat het toernooi winnen?

“Ik kan heel arrogant zijn en zeggen ‘wij’, daar gaan we natuurlijk ook voor. Want we moeten ons laten zien aan de clubs, we kunnen niet achterblijven. Dus we gaan laten zien waarom de Onder 15 teams nog niet van de Onder 17 kunnen winnen. Ik kan niet inschatten of bijvoorbeeld een ADO nou zo sterk is. We hebben wel een paar jongens die een goal kunnen maken, dus daar moet je het van hebben. Je moet een beetje spelen als Real Madrid: alles dichtgooien en zien wat er gaat gebeuren.”

Ga terug naar overzicht