A
Z
C

Kampioen AZC op bezoek bij degradant Orderbos

Na een week volop feest en een competitievrij weekend hervat AZC op zondag 12 mei de competitie. De ploeg van trainer Tom Polman gaat dan op bezoek in Apeldoorn bij Orderbos. De thuisploeg is een aantal weken terug al gedegradeerd, dus behalve de eer staat er weinig op het spel.

Het is alweer bijna twee weken gelden dat AZC zich tot kampioen van de derde klasse B kroonde. Een slecht duel tegen Witkampers werd dankzij een laat doelpunt van Felix Mulder in winst omgezet (1-0), waarna er een groot feest losbarstte. Zo werd AZC al drie wedstrijden voor het einde van de competitie kampioen. Een knappe prestatie van de selectie van Tom. De weken na de titel is er weinig getraind door AZC. De vraag rijst hoe het is gesteld met de benen, maar zeker ook met het hoofd. De druk om te presteren is er niet meer, dus onbewust kan er met een andere instelling een wedstrijd worden ingegaan. Hoe gek het ook klinkt is er nog voldoende om voor te spelen. Zo kan AZC nog negen punten verdienen en daarmee kunnen de blauw-witten op een puntentotaal van 68 komen. Ook kunnen de Zutphenaren nog de derde periodetitel winnen. Dat zou betekenen dat AZC alle drie de periodes zou winnen en dat een unieke prestatie betekenen voor de club.

Orderbos

Orderbos promoveerde afgelopen seizoen verrassend via de nacompetitie naar de derde klasse. De ploeg van oefenmeester Bernard van Werven begon uitstekend aan het seizoen door tijdens de competitieouverture te winnen van Robur et Velocitas (3-2). Na deze driepunter won Orderbos geen wedstrijd meer en raakte de ploeg uit Apeldoorn in verval. Ook personele problemen speelden de blauw-zwarten parten. Hierdoor moest het zelfs de wedstrijd tegen Witkampers verstek laten gaan, waardoor Orderbos drie punten in mindering kreeg. Het gevolg is dat de ploeg op dit moment op nul punten staat en al enige tijd is gedegradeerd. Orderbos hoopt zich nog van de hatelijke nul af te spelen en waagt tegen AZC hiervoor een nieuwe poging.

De wedstrijd op sportpark Orderbos begint zondag om 14:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Adrie van der Beek.

Ga terug naar overzicht