A
Z
C

Koninklijke Erepenning voor AZC

 

AZC is ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan onderscheiden met de Koninklijke Erepenning. Dit ereteken, dat alleen door de Koning kan worden toegekend, werd tijdens de jubileumreceptie door burgemeester Annemieke Vermeulen overhandigd aan AZC-voorzitter Patrick Govaers.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.

De uitreiking van deze bijzondere onderscheiding was een van de hoogtepunten van de gezellige receptie zaterdagmiddag in de kantine. Hier waren vertegenwoordigers van de KNVB, de gemeente Zutphen, diverse Zutphense sportverenigingen en andere organisaties aanwezig om onze club met de 100ste verjaardag te feliciteren.

Bondsvoorzitter Van Praag
Namens de KNVB was onder andere bondsvoorzitter Michael van Praag aanwezig. Ook hij had een cadeau bij zich voor het AZC-bestuur: een enorme oranje vlag met het logo van de KNVB. Van Praag, die ook een voorwoord heeft geschreven in ons jubileumboek, prees in zijn toespraak AZC als een club die puur voetbal ademt. Hij wees daarbij op onze prachtige accommodatie en op de inrichting van de kantine, waar de speciale jubileumexpositie met foto’s, shirts en tal van andere attributen een fraai beeld gaf van de rijke AZC-historie.

Unicef
Namens Unicef voerde regioconsulent Jochem van Weelie het woord. Hij benadrukte dat Unicef heel blij is met de al negen jaar durende samenwerking met AZC. Hierdoor kan de jeugd worden verteld over het werk van Unicef, maar het levert ook veel geld op. Van Weelie rekende voor dat AZC dankzij allerlei acties de afgelopen jaren tussen de 35.000 en 40.000 euro aan Unicef heeft overgemaakt. Hij schonk AZC een bal met de handtekeningen van allemaal Unicef-medewerkers.

Johan Veerwater sprak namens de Seniorenclub AZC. Hij overhandigde als cadeau een prachtig schilderij dat een mooi plaatsje gaat krijgen op ons complex.

Een mooi persoonlijk verhaal was er van Dori Voortman, ‘zo maar een lid van onze club’. Hij vertelde hoe hij is opgegroeid bij AZC en hoe hij en zijn broers door leden van AZC zijn opgevangen en geholpen, toen hun vader op jonge leeftijd overleed.

Vaandel
Ceremoniemeester Ronnie Brinkerhof, tevens voorzitter van de jubileumcommissie, had namens de jubileumcommissie ook nog een cadeau. Onder luid tromgeroffel werd een schitterend vaandel de kantine binnen gedragen.

Het officiële gedeelte van de receptie werd besloten met een toespraak van AZC-voorzitter Patrick Govaers. Hij bedankte alle sprekers voor hun mooie woorden en overhandigde exemplaren van het jubileumboek aan burgemeester Vermeulen en bondsvoorzitter Van Praag.

Hierna was het nog een tijdje heel gezellig in de kantine, waar ook de voltallige jubileumcommissie, alle ereleden, leden van verdienste en spelers van verdienste aanwezig waren.  De spelers van het eerste elftal zaten in de bediening en zorgden ervoor dat iedereen werd voorzien van een hapje en een drankje.

Ga terug naar overzicht