A
Z
C

Koninklijke onderscheiding voor AZC’er Freddy Burgers

Na afloop van de Algemene Ledenvergadering van 29 november jl. benoemde loco-burgemeester Harry Matser Freddy Burgers tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. In het bijzijn van zijn familie en vele vrienden kreeg Freddy de versierselen opgespeld.
Freddy is meer dan 50 jaar lid van AZC en deed ruim 35 jaar vrijwilligerswerk voor onze vereniging. Naast al het vrijwilligerswerk voor AZC heeft hij ook de geschiedenis van zijn vader in beeld gebracht die in de 2e Wereldoorlog verschillende concentratiekampen overleefde. Voor zijn bijdrage aan het in beeld brengen van die persoonlijke oorlogsgeschiedenis is een Stölpersteine neergelegd in Zutphen. Het project Stölpersteine is een over geheel Europa verspreid monument voor de slachtoffers van het nationaalsocialisme.

Freddy’s vrijwilligerswerk voor AZC

Voor velen is Freddy de fotograaf die veel bijzondere momenten bij onze vereniging vast legt. Wellicht het meest bekend zijn de foto’s die hij maakt van de wedstrijden van AZC1. Maar hij fotografeert ook voor de Pak Aan, maakt teamfoto’s en ensceneert foto’s voor bijvoorbeeld het jaarlijkse gala. Freddy heeft daarmee al jarenlang ontelbaar veel beelden van AZC gemaakt en verspreid.

Naast fotograaf is Freddy ook onze huisarchivaris. Hij verzamelt al 35 jaar lang alles wat er over AZC te vinden is, maar dat is niet het enige. Hij is ook degene die statistieken bijhoudt over bijvoorbeeld het aantal wedstrijden, doelpunten, debuut, etc. over spelers uit AZC1. Het is niet voor niks dat het Jubileumboek ooit is ontstaan uit zijn koker. Freddy is daar al 7 jaar vòòr het jubileum mee gestart, maar heeft er zeker het laatste jaar bijna dag en nacht aan gewerkt. Het jubileumboek is een uniek exemplaar in voetballand; een stoeptegel groot en minstens zo zwaar en dik. De hele 100-jarige geschiedenis van onze vereniging staat opgetekend in beeld en tekst. Geen enkele vereniging in Nederland heeft zo’n boek en dat allemaal dankzij Freddy!

In de loop der jaren heeft Freddy daarnaast nog veel ander vrijwilligerswerk gedaan. Hij is begeleider van AZC1 geweest, heeft het gala opgezet en georganiseerd, was eindredacteur en vormgever van de Pak Aan en heeft vele andere dingen voor onze vereniging gedaan.

Felicitaties
We feliciteren Freddy met de Koninklijke Onderscheiding en zijn ongelooflijk blij met zijn jarenlange en tomeloze inzet voor AZC.

Bestuur AZC

Klik hier voor het artikel in de Contact

 

 

 

Ga terug naar overzicht