A
Z
C

Koploper Robur et Velocitas komt op bezoek

Aanstaande zondag staat er een heuse topper op het programma in de derde klasse D. De trotste lijstaanvoerder Robur et Velocitas neemt het dan in Zutphen op tegen AZC, de grootste uitdager in de titelstrijd.

AZC kende een goede hervatting na de coronabreak. Vorige week won de formatie van trainer Tom Polman de lastige uitwedstrijd bij KCVO (1-2). Ook de inhaalwedstrijd tegen Turkse Kracht leverde een driepunter op (1-6). De Zutphenaren kwamen deze wedstrijden bijzonder gretig voor de dag. AZC straalt spelplezier uit en lijkt op het juiste moment klaar voor de clash met Robur. Op Özgür Aksan (vakantie) na beschikt oefenmeester Polman over een fitte selectie en heeft daarmee keuzes te over.

Robur et Velocitas

De gasten uit Apeldoorn voeren sinds de achtste speeldag de ranglijst aan. De ploeg van trainer Martijn Jongbloed profiteerde van de misstap van AZC bij Overwetering (4-3 verlies) en legde daarmee direct beslag op de eerste periodetitel. Sindsdien wordt er op de traditieclub gejaagd. Robur staat bekend om verzorgd voetbal en heeft in de persoon van Jeffrey van Amersfoort de blikvanger van 3D in huis. De spits is al goed voor 13 doelpunten. De rood-witten kwamen na de winterstop eenmaal in actie. In eigen huis versloeg het Warnsveldse boys met 1-0.

Historie

AZC en Robur komen elkaar ondanks hun rijke historie weinig tegen. De allereerste keer dat AZC en Robur elkaar troffen is lang geleden, namelijk in het seizoen 1938-1939. AZC won de thuiswedstrijd met 3-2. De laatste keer dat AZC een thuiswedstrijd tegen Robur speelde was in het seizoen 2015-2016. De Zutphenaren wonnen dat duel met 4-0. De laatste ontmoeting in competitieverband was in het seizoen 2019-2020. AZC kwam door twee doelpunten van Lars van Roon op een comfortabele 0-2 voorsprong, maar gaf de wedstrijd in de slotfase alsnog uit handen: 2-2.  

AZC rekent op jouw steun

Ons eerste elftal kan jouw steun tijdens deze topper goed gebruiken. De weersvooruitzichten zijn goed, dus dat kan geen reden zijn om je ervan te weerhouden om sportpark Hanzepark te bezoeken. Laten we er met elkaar voor zorgen dat de punten in Zutphen blijven waardoor AZC weer volledig aanhaakt in de titelstrijd. De wedstrijd staat onder leiding van Eddy Hoebink en begint om 14:00 uur.  

 

Ga terug naar overzicht