A
Z
C

Laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen VDZ

Op maandag 20 mei maakt AZC zich op voor alweer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. De ploeg van trainer Tom Polman ontvangt dan het Arnhemse VDZ. Het belooft op voorhand een interessante ontmoeting te worden. De gasten zijn de race voor een ticket voor de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse, terwijl AZC bijvoorbeeld ook in het bezit kan komen van de derde periodetitel.

Afgelopen zondag schoot AZC op bezoek bij Orderbos uit de slof en boekte het de grootste overwinning in de bijna 106-jarige historie van de club. Na een 0-4 ruststand maakte de kampioen na de thee gehakt van de thuisploeg (1-15). Hieruit blijkt dat de honger van de blauw-witten nog steeds niet is gestild en AZC nog steeds uitdagingen ziet in de resterende wedstrijden. Zo ook aanstaande maandag. Tot nu toe wisten de Zutphenaren alle thuiswedstrijden in winst om te zetten. Als er van VDZ wordt gewonnen levert AZC dus een unieke prestatie door alle thuiswedstrijden te winnen. Tegelijkertijd betekent een driepunter dat AZC ook de derde periodetitel wint. Dat betekent dat alle periodetitels door AZC worden gewonnen. Ook dat zou een prestatie van formaat zijn. Maar makkelijk wordt het maandag zeker niet. In VDZ treft AZC een goed voetballende ploeg die bovendien ook nog volop strijd om de prijzen. AZC moet vol aan de bak om aanspraak te kunnen maken op die unieke mijlpalen.

VDZ

De ploeg van trainer Wilco Klop hoopte aan het begin van het seizoen voor de titel mee te strijden. Als snel werd duidelijk dat de Arnhemmers hier niet stabiel genoeg voor presteerden. Goede zeges werden afgewisseld met (onnodig) puntenverlies. Op dit moment staat VDZ op de derde plaats in 3B, een plek die recht geeft op deelname aan de nacompetitie. Maar voor die derde plaats liggen nog meer kapers voor de kust. De rood-zwarten moeten dus winnen om alles in eigen hand te houden. Vorige week zaak toonde VDZ een goede vorm door GSV’38 met ruime cijfers te verslaan.  

Steun AZC

Tijdens de heenwedstrijd in Arnhem won AZC in januari met ruime cijfers van VDZ (1-4). Een uitstekende eerste helft vormde toen de basis voor de driepunter. De doelpunten kwamen op naam van Felix Mulder (2), Luc Wassink en Siem Landman. AZC hoopt tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen veel supporters mogen te begroeten om ook deze pot te kunnen winnen. Het is ook de laatste thuiswedstrijd voor scheidend trainer Tom Polman. Komen jullie ook Tom uitzwaaien en een passend afscheid geven? De pupil van de week is Riff Gemmink (Jo11-2) en Gerton Damen Architect is de balsponsor. Om 14:00 uur fluit scheidsrechter Nick Lammers voor het beginsignaal. Tot zondag!

Ga terug naar overzicht