A
Z
C

Nationale en internationale voetbaltalenten schitteren op Hemelvaartsdag op het Reinier van der Kwast JO15 BVO Toernooi in Zutphen

Op Hemelvaarstdag, 9 mei, is het volop genieten geblazen voor iedereen die van voetbal houdt. Voor de 4e keer op rij organiseert voetbalclub AZC het Onder 15 BVO Toernooi. Sinds vorig jaar draagt dit eendaagse evenement de naam van oud-AZC’er Reinier van der Kwast. Ook deze editie heeft, net als vorig jaar, een internationaal tintje. De toegang is gratis en de opbrengst gaat naar de G-afdeling van AZC.

Op Hemelvaartsdag kunnen de toeschouwers op het sportcomplex van Zvv AZC aan de Fanny Blankers-Koenweg 8 in Zutphen weer volop genieten van mooi voetbal en technische hoogstandjes van toekomstige sterren.

Deelnemers

De organisatie is trots te kunnen melden dat dit jaar ook FC Twente/Heracles Academie meedoet aan het toernooi naast de andere regionale toppers zoals Go Ahead Eagles en De Graafschap. Verder hopen ook de deelnemers van het eerste uur zoals Excelsior Rotterdam weer te schitteren op het AZC-complex. FC Emmen en SK Beveren maken hun debuut op dit prachtige toernooi.  Met de Belgische topclub Royale Union Saint-Gilloise heeft de organisatie een echte publiekstrekker weten te strikken. De spelers en technische staf van deze Brusselse club verblijven tijdens hun verblijf in de Torenstad in gastgezinnen, zodat ze volledig uitgerust aan de aftrap zullen verschijnen. Namens thuisclub AZC geeft het JO17-elftal acte de présence.

“We zijn ontzettend blij dat we dit mooie en sterke deelnemersveld bij elkaar hebben kunnen krijgen”, vertelt organisator Mark Hagemans. “Het toernooi leeft erg binnen de club en we hebben inmiddels een enthousiast team vrijwilligers bij elkaar weten te krijgen, die er alles aan doen om er een mooie en sportieve dag van te maken. Daarnaast zijn we natuurlijk erg blij met alle sponsoren die hun steentje bijdragen aan dit toernooi.”

Teammanagers en clinic

Op deze dag is een belangrijke rol weggelegd voor de spelers van het G-team van AZC. Zij zijn, net als in de voorgaande edities, voor één dag teammanager. “Ze lopen dan ook de hele dag in het trainingspak van zo’n BVO rond. Je ziet ze genieten; echt schitterend”, vertelt medeorganisator Steef Dekker. “Ook krijgen de G-spelers tijdens de grote pauze een clinic van de trainers van De Graafschap en Go Ahead Eagles. Daarnaast is er een loterij met mooie prijzen. Verder zijn er na afloop van het toernooi nog prijzen voor de beste speler, beste keeper en beste AZC’er”.

Reinier van der Kwast

Dit toernooi draagt sinds vorig jaar de naam van de in 2018 overleden Reinier van der Kwast. De voormalige schoolleraar – die in 2011 tot erelid werd benoemd van AZC – bekleedde diverse bestuursfuncties bij de Zutphense tweedeklasser. Reinier was maar liefst 55 jaar lid van ‘zijn club’. De laatste jaren volgde hij alle AZC’ers die door een BVO waren opgepikt. Als eerbetoon aan deze geweldige clubman draagt het toernooi nu zijn naam.

Programma

De officiële opening van het toernooi is op donderdag 9 mei om 9.30 uur. De openingswedstrijd tussen SK Beveren en FC Twente/Heracles Academie staat om 10.00 uur op het programma. Om 16:40 uur is de finale. De toegang is gratis.  Iedereen is van harte welkom. Meer informatie over het toernooi is te vinden op: www.reiniervanderkwastbvotoernooi.nl

Ga terug naar overzicht